Tjestenina, sir ricotta i limun savršen su trio. Ove su namirnice i glavni sastojci laganog i neodoljivog ručka idealnog za ljeto.
Špageti s ricottom i limunom ne samo da je lako napraviti – već će biti gotovo u 20-ak minuta. Sačuvajte vodu od kuhanja špageta – ona će pomoći u stvaranju kremastog umaka.
Poslužite tjesteninu s nešto nasjeckanih listića bosiljka i tako jelu podarite neodoljivu aromu i svježinu.
Tjestenina s ricottom i limunom - sastojci:
- 400 g špageta
- 250 g sira ricotta
- 125 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 30 g naribanog parmezana
- 1 limun
- ½ čajne žličice čili praha
- sol i papar po želji
- svježi bosiljak za posluživanje
Tjestenina s ricottom i limunom - priprema:
- Skuhajte špagete al dente u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite kuhanu tjesteninu i vratite je u lonac. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja tjestenine.
- U zdjelici pomiješajte ricottu, naribani parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, limunovu koricu, sok jednog limuna, sol i papar i čili prah po želji.
- Dobivenu smjesu stavite u kuhanu tjesteninu i dodajte malo vode od kuhane tjestenine. Pomiješajte dok se sastojci ne sljube. Po potrebi dodajte još vode od kuhanja tjestenine.
- Poslužite sa svježe nasjeckanim listićima bosiljka i dodatnim parmezanom po želji. Dobar tek!
Mamma mia! Greška koju baš nikada ne smijete napraviti kada radite carbonaru