Tjestenina, sir ricotta i limun savršen su trio. Ove su namirnice i glavni sastojci laganog i neodoljivog ručka idealnog za ljeto.

Špageti s ricottom i limunom ne samo da je lako napraviti – već će biti gotovo u 20-ak minuta. Sačuvajte vodu od kuhanja špageta – ona će pomoći u stvaranju kremastog umaka.

Poslužite tjesteninu s nešto nasjeckanih listića bosiljka i tako jelu podarite neodoljivu aromu i svježinu.

Tjestenina s ricottom i limunom - sastojci:

  • 400 g špageta
  • 250 g sira ricotta
  • 125 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 30 g naribanog parmezana
  • 1 limun
  • ½ čajne žličice čili praha
  • sol i papar po želji
  • svježi bosiljak za posluživanje

Tjestenina s ricottom i limunom - priprema:

  1. Skuhajte špagete al dente u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite kuhanu tjesteninu i vratite je u lonac. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja tjestenine.
  2. U zdjelici pomiješajte ricottu, naribani parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, limunovu koricu, sok jednog limuna, sol i papar i čili prah po želji.
  3. Dobivenu smjesu stavite u kuhanu tjesteninu i dodajte malo vode od kuhane tjestenine. Pomiješajte dok se sastojci ne sljube. Po potrebi dodajte još vode od kuhanja tjestenine.
  4. Poslužite sa svježe nasjeckanim listićima bosiljka i dodatnim parmezanom po želji. Dobar tek!

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Mamma mia! Greška koju baš nikada ne smijete napraviti kada radite carbonaru Carbonara Carbonara/Ilustracija Carbonara +2 Pecorino