Pogled na plavetnilo, obližnje otoke i jarbole što se ljuljuškaju na moru samo je jedan od razloga zašto je Skipper, nekadašnji Grašo, jedna od omiljenih pizzerija u Splitu. Domaća publika ondje navraća tijekom cijele godine – i ne samo zbog pogleda. Ima nešto i u prijateljskom ugođaju i dobrodošlici.

Splićani hvale njihove hrskave Romane i dolaze na pizzu od metra, omiljeni talijanski specijalitet. Pizza na metar, koja je nastala gdje drugdje nego na Čizmi, osmišljena je kako bi se uživalo u dijeljenju, a s vremenom je postala toliko popularna da se na mjestima diljem Italije reže na komade i kupuje za van. Pizza na metar prešla je granice Italije i u međuvremenu ju je zavolio čitav svijet.

Pizzeria Skipper Pizzeria Skipper (Foto: Pizzeria Skipper)

Hit-pizze

"Pizzerija Skipper može se pohvaliti jednim od najpopularnijih jela ACI marine Split - signature pizzom od jednog metra. Hit među djecom i odraslima, najduža pizza u gradu idealna je za dijeljenje s obitelji i prijateljima. Ona količinom odgovara zbroju triju pizza, a lokalci najčešće biraju pizze Skipper, Grašo, Gamberetti ili Margaritu. Kombinirati možete do tri okusa, a postoji i takeaway opcija“, kažu u pizzeriji i dodaju kako na jelovniku imaju 17 pizza, s naglaskom na tanke i hrskave Romane, ali imaju i ponešto i za ljubitelje pizza iz krušne peći u napuljskom stilu. Naglašavaju kako sve pizze rade od visokokvalitetnih sastojaka te da pizze i za najvećih gužvi stižu za 15 minuta, zahvaljujući dvjema krušnim pećima na drva.

Kako je Split izgledao prije 130 godina: Bacite oko na fotografije koje bude nostalgiju Split - 7 Split - 6 Split - 5 +3 Split - 4

Neke od najpopularnijih pizza su Petar (rajčica, sir, pršut, kozice, kapula, origano), kao i Grašo (rajčica, sir, rikula, brie, kozji sir, cherry rajčice, dimljena panceta, origano), a uživa se i u pizzi Bella Slavonka (rajčica, sir, kulen, pečena panceta, ljuti feferoni, kiselo vrhnje, origano). Na jelovniku ćete pronaći i konkretnu Biancu bez rajčice (kiselo vrhnje, sir, panceta, šunka, kulenova seka, jaje, kajmak), te pizze s artičokama, sušenim rajčicama, tartufatom, šalšom bolonjez, inćunima i dagnjama. Cijene im se kreću od oko 10,70 eura do 13, 80 eura.

Pizzeria Skipper - 5 Pizzeria Skipper - 5 (Foto: Pizzeria Skipper)

Osim pizze... 

"Osim popularnih okusa pizza s potpisom Skippera, na našem jelovniku nudimo i druge sočne opcije koje uključuju tradicionalno meso s grilla, kao što su sarajevski ćevapčići u domaćem somunu, klasični burgeri s barbecue umakom kojeg sami radimo, domaće tjestenine, mesni uštipci, baš kao i svježe salate, među kojima izdvajamo najpopularniju salatu s biftekom“, kažu u Skipperu, gdje možete uživati u vrhunskim koktelima i slatkome, poput Nedovršenog štrudela koji spaja kremu od vanilije, ribane jabuke, hrskavo tijesto i umak od bijele čokolade. Zasladiti se možete i Snickers kuglom te omiljenim palačinkama sa sladoledom od vanilije.

Beštija zove na ručak: Omiljeni zagrebački bistro predstavio novi jelovnik za slasniju zimu Bistro Beštija - 11 Bistro Beštija - 10 Bistro Beštija - 9 +7 Bistro Beštija - 8