Sastojci:
Nekoliko kapi suncokretovog ulja
Dvije kockice maslaca
1 dcl slatkog mliječnog vrhnja
10 dag PIK Zlatne kuhane šunke
4 jaja
Vlasac, sol i papar po želji
Nekoliko kapi bučinog ulja

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Priprema:

1. PIK Zlatnu kuhanu šunku narežemo na kockice i prepržimo na maslacu s malo suncokretovog ulja.



2. U zdjelici razmutimo jaja sa slatkim mliječnim vrhnjem te ih nakon par minuta dodamo na tavu šunki.

3. Kajganu lagano miješamo prema sredini, dodamo sol i papar po želji te kad jaja poprime lijepu žutu boju maknemo s izvora vatre.

4. Proljetnu kajganu serviramo uz sitno sjeckani svježi vlasac i nekoliko kapi bučinog ulja koje će cijelom jelu dati finu slatkoću.

Info plus:
Chef Ognjenović koristi PIK šunke jer su ukusne, sočne i pripremljene od najkvalitetnijih komada mesa. Sadrže samo 2 posto masnoće te su idealne za sve one koji paze na svoju liniju. Jednako tako, PIK Šunke ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten niti soju.