Sastojci:
Nekoliko kapi suncokretovog ulja
Dvije kockice maslaca
1 dcl slatkog mliječnog vrhnja
10 dag PIK Zlatne kuhane šunke
4 jaja
Vlasac, sol i papar po želji
Nekoliko kapi bučinog ulja
Priprema:
1. PIK Zlatnu kuhanu šunku narežemo na kockice i prepržimo na maslacu s malo suncokretovog ulja.
2. U zdjelici razmutimo jaja sa slatkim mliječnim vrhnjem te ih nakon par minuta dodamo na tavu šunki.
3. Kajganu lagano miješamo prema sredini, dodamo sol i papar po želji te kad jaja poprime lijepu žutu boju maknemo s izvora vatre.
4. Proljetnu kajganu serviramo uz sitno sjeckani svježi vlasac i nekoliko kapi bučinog ulja koje će cijelom jelu dati finu slatkoću.
Info plus:
Chef Ognjenović koristi PIK šunke jer su ukusne, sočne i pripremljene od najkvalitetnijih komada mesa. Sadrže samo 2 posto masnoće te su idealne za sve one koji paze na svoju liniju. Jednako tako, PIK Šunke ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten niti soju.