Prošle godine na tržištu se pojavilo vino plave boje baskijskog sveučilišta Gik koje je rađeno od raznih sorti crnog i bijelog grožđa iz Španjolske. Ove godine, iz Italije stiže pjenušac iste boje.

Talijanska tvrtka Fratelli Saraceni izbacila je na tržište plavo pjenušavo vino po imenu "Blumond" koji sadrži sedam posto alkohola. Baza mu je talijansko pjenušavo vino prosecco koje unatoč sličnom imenu s dalmatinskim prošekom nema mnogo veze s njim.

 

A post shared by Chelsea Diaz (@chelsea.diaz2016) on

Prosecco je talijanski pjenušac koji se proizvodi isključivo u sjevernoj Italiji, a karakterizira ga note zelene jabuke, agruma i bijelog cvijeća.

Voćne desertne note

I dok se plava boja plavog Gikovog vina zahvaljuje pigmentu antocijaninu koji je dobiven iz opne grožđa, kod Blumonda ono je posljedica miješanja s aromatiziranim likerom Blue Curaçaom te breskvom.

Proizvođači tvrde da je riječ o baršunastom i zavodljivom pjenušavom vinu koje ima prefine voćne note, a zbog svoje slatkoće njegovo se ispijanje preporučuje kao aperitiv ili uz desert.

Boca od 750 mililitara prodaje se po cijeni od 149 kuna, a može se naručiti preko ove internetske stranice za posebne prilike.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju