Ako su vam slučajno dosadila standardna vina, ona crne i bijele boje, imamo rješenje za vas. Ne, ne nudimo neki dobar rose, već vino plave boje!

Dobro, nama kao hedonistima nikad ne može dosaditi niti crno ni bijelo, naravno, pod uvjetom da je dobro i da u njemu uživamo. No, također kao hedonisti i zaljubljenici u hranu i piće, ne bismo imali ništa protiv isprobavanja ovog vina plave boje, kojeg je na tržište nedavno izbacila španjolska kompanija Gik.

 

A photo posted by Gïk Live! Vino Azul (@giklive) on


Uz pomoć jednog baskijskog sveučilišta Gik je smislio ovo vino. Za njegovo pravljenje upotrijebljene su razne sorte crnog i bijelog grožđa iz vinograda diljem Španjolske. No, odakle na kraju, baš plava boja? Za boju vina zaslužan je pigment antocijanin dobiven iz opne grožđa. Vino se ne razlikuje previše od drugih bijelih vina, a dodan je i zaslađivač.

Na web stranici proizvođača objašnjeno je da je izabrana plava jer je ona boja inovacije, pokrete i promjena, a iz kompanije su uvjereni će vino boje mora uspjeti na tržištu jer nudi nešto sasvim novo.

 

A photo posted by Gïk Live! Vino Azul (@giklive) on


U Španjolskoj ga možete već kupiti na policama trgovinama, dok će u narednim mjesecima napuniti i trgovine u Engleskoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj.

Cijena? Prava sitnica za ovo posebno vino, oko 70 kuna po boci, pa ako završite u nekoj od nabrojanih zemalja, znate što vam je činiti.
 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju