Pita s lososom

Sastojci:

Dimljeni losos
Svježi sir
Kiselo vrhnje
Jaja
Prepeličja jaja
Špinat
Maslac
Kopar
Vlasac
Kore

Priprema:

1. Blanširati špinat u vodi ili ga pofuriti na tavi na maslinovom ulju, ohladiti i istisnuti eventualni višak vode.

2. Rastopiti maslac i premazati tavu. U tavu složiti 2 kore i premazati ih maslacem. Razraditi svježi sir s vrhnjem i začiniti solju, paprom, svježim vlascem, svježim koprom i dodati jedno jaje.

3. Smjesom premazati kore pa slagati slojeve kore premazane maslacem i smjese. Na zadnji sloj smjese poslagati špinat i dodati ostatak smjese. Posoliti, popapriti, poškropiti maslinovim ulje i zapeći na štednjaku.

4. Kad kore uhvate boju, staviti tavu u pećnicu na 200 stupnjeva cca 30 minuta. Pred sam kraj, na pitu staviti prepeličja jaja i kratko dovršiti u pećnici. Na gotovu pitu, staviti dimljeni losos.

Celebrity MasterChef
gledajte od ponedjeljka do srijede u 22:15h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr! Propuštene epizode pogledajte ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju