Tema ove manifestacije vezana je uz prehranu tijekom djetinjstva – s posebnim naglaskom na važnost lokalne i zdrave hrane. Kako bi se uklonile ili umanjile opasnosti za zdravlje djece koje se unose putem brze, industrijski tretirane hrane, organizatori žele na jednom mjestu povezati javne institucije u zdravstvu, kulturi, odgoju i obrazovanju.

Na taj način će se široj javnosti približiti najnovija istraživanja, rezultati te aktivnosti koje se provode u vrtićima i školama i institutima i muzejima vezanim uz lokalnu i zdravu prehranu. Osim toga, posjetiteljima će se ponuditi stjecanje vještina koje im omogućuju lakši odabir ekološke, sezonske i tradicijske prehrane neophodne za zdrav i kvalitetan život djece i odraslih.


Eko Sajam
Na sajmu certificiranih ekoloških proizvoda iz većine županija u RH posjetitelji mogu na jednom mjestu degustirati, potražiti savjet i kupiti certificirane ekološke proizvode izravno od samih proizvođača.

Radionice
Na radionicama pripremanja tradicijske tjestenine (pljukanci, fuži) djeca i odrasli mogu naučiti kako pripremati paštu na način kako su to radile njihove none. Radionice pripovjednog tipa namijenjene su najmlađim posjetiteljima u želji da na taj način istakne važnost očuvanja tradicije pripovijedanja. Likovne radionice imaju su naglasak na kreativnom izražavanju putem prirodnih materijala. Sve radionice su besplatne.


Predavanja
Manifestacija „Pazi što jedeš“ zamišljena je kao platforma putem koje će surađivati svi oni koji se bave pitanjem hrane, od onih koji ju uzgajaju do onih koji istražuju i pišu o hrani. Prehrana je izuzetno široka tema i smatramo da je nužno objediniti sve koji se bave ovom temom u interdisciplinarnu platformu koja će omogućiti izmjenjivanje najnovijih iskustava. Želite li se pridružiti, kliknite na link Pazi što jedeš, i sazajte sve dodatne informacije!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju