Vino je decentno, odmjereno mjesto, lokal ukrašen drvom i sitnicama. Nalazi se na ulici, ali totalno mirnoj. Toliko je tiho da se skoro čuje kako rastu začini u posudama koje ugodno okružuju drvenu terasu. Srećom pa je bio topao dan, i meke dekice nam nisu trebale.

Terasa se za zimu polako uređuje u vanjski dnevni boravak - u sljedećih desetak dana stižu novi veliki suncobrani, jastuci, sobne lampe, grijalice i stoljnjaci pa će terasa biti zaštićena od vanjskih nepogoda, gdje će na svoje doći pušači. Unutra je nepušački prostor. Terasu su, kao i unutrašnjost, od ideje, projektiranja, preko uređenja, dizajniranja i građenja izveli vlasnici - suprug, žena i šogor. Koji i rede u lokalu - sve ostaje u obitelji!


Ovaj wine/ martini bar posjećuje probrana klijentela, starija, ozbiljnija populacija kojoj se konačno nudi i nešto drugo osim cajki i domaćih cajki, nogometa i iritirajućeg teleteksta koji ubija svaku atmosferu. Još da nema WiFija, ali ima! Sa zvučnika u pozadini umirujuće dopire smooth jazz, bossanova, lagano, tiho, nezamjetno, taman da prati polagani porast kvalitetnog alkohola u venama.

Zalogajčići koji se nude uz vino svode se na klasične plate od najboljih i najkvalitetnijih sastojaka (pršut je Puntica, sir Gligora, maslinovo ulje s Brača i iz Istre), neklasično posute orasima i ponekad medom. Specijalitet kuće su Ivine Piadine (pet vrsta), od kojih nas je oduševila ona s inćunima. Poput najdražeg jastuka – mekano, topi se i nestaje. U ponudi je 70 vinskih etiketa, s naglaskom na nepoznatija, ne pretjerano razvikana vina koja konkurencija baš i nema. Oko 30 vina se toči na čašu, a cijene idu od 12 do 25 kuna po čaši, a vlasnici ističu savršenog Buhača iz Iloka, nezaobilaznog Trapana, vinarije Puhelek-Purek, Šipun, Tenuta S. Anna, i tako u nedogled. Vino se, kao u filmu - toči na čašu za stolom pred gostom.


Za ljubitelje piva, treba naglasiti da ovdje ima u Zagrebu nepravedno zapostavljenog Staročeškog piva, čaja od đumbira koji liječi sve, kavu koju hvale sve do Rudeša, kao i koktela od šampanjaca, Ali najbolje od svega – Vino je prvi pravi zagrebački martini bar, dapače, i prvi u Hrvatskoj! Vlasnici su dugo vremena proveli na kruzerima, gdje su kvalitetno izučili zanat, i raspolažu s bezbroj ideja i recepata, Dubravko s tekuće, Iva s krute strane menija. Nakon malvazija i chardonaya pijuckamo i čokoladni martini, i nije nam lako ne ostati još dugo vremena u Vinu. Sjajna atmosfera za zasluženi kraj dana, ili ugodni vikend bez mamurluka. Čista bossanova. Preporučamo!


Wine/martini bar „Vino“
I.B.Mažuranić 13, Malešnica
Telefon: 098 164 3380

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju