Cijena privatnog otoka ovisi o mnogim faktorima – površini, izgrađenoj infrastrukturi na kopnu, geografskom položaju te mnogim drugim detaljima. Baš zato u Hrvatskoj se otoci od 200.000 četvornih metara mogu pronaći po cijeni od oko 25 milijuna kuna, dok se oni sedam puta manji prodaju za 19.000 milijuna kuna.

No želite li privatni otok s gotovom kućom i bazenom dobiti po “smiješnoj” cijeni od 5,5 mlijuna kuna – okrenite se prema Južnoj Americi. Točnije svratite do internetske stranice Private Islands Online na kojoj se nudi prodaja privatnog otoka u amazonskoj prašumi upravo po toj cijeni.

Otok Amazon prostire se na 27 rala u jezeru Mamori. Na otoku se nalaze četiri zgrade s ukupno osam spavaćih soba te istim brojem kupaonica, ogromnim dnevnim boravkom, praonicom rublja i velikom kuhinjom / restoranom, a tu je i velika terasa s bazenom koja gleda na jednu od najneistraženijih kutaka svijeta. Otok ima telefonsku i internetsku vezu.

Posebnost ovog otoka je i što se nalazi uz Indijanski rezervat prirode koji se prostire na oko 10.000 hektara, a u sklopu kojeg živi tek tridesetak obitelji – mahom ribara i poljoprivrednika.

Budući vlasnik otoka treba znati da ga ovdje očekuje dva godišnja doba, odnosno suhi period koji traje od lipnja do prosinca te kišni period kroz siječanj, veljaču, ožujak, travanj i svibanj. Zanimljivo je napomenuti da su komarci ovdje česta pojava – ali samo u suhom dijelu godine.

Kako izgleda privatni otok u Amazoni koji se prodaje po cijeni od 5,5 milijuna kuna, provjerite u našoj fotogaleriji.

Najbolji način za "chill" u Zagrebu: Smještaj u centru s doručkom za samo 140 kuna Chillout Hostel - 4 Chillout Hostel - 3 Chillout Hostel - 2 +0 Chillout Hostel - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju