Sve do 1993. smatrao se najvećim jadranskim otokom, no ispostavilo se da mu je veličinom jednak otoku Cresu. Krk ima površinu od 405 kvadratnih kilometara, a obala duga 219 metara puna je uvala, zaljeva, draga i prirodnih luka. Iako nije najveći, Krk je otok s najviše naselja u Hrvatskoj, a ima ih 68, u kojima živi skoro 20 tisuća stanovnika.

Brojne šljunčane i stjenovite plaže zaslužne su za vrlo čistu obalu, a čak 6 plavih zastava vijorilo se prošle godine na kupalištima samog grada Krka, a na čitavom otoku 15. Plaže ovog otoka zadovoljit će sve, one koji su u potrazi za obiteljskim odmorom, sportskim aktivnostima, druženju s ljubimcima na plaži ili pak one koji vole ležerniji odlazak na more, bez kupaćih kostima.U galeriji pogledajte 10 najljepših, koje nam je pomogao odabrati Gregor Balažić, autor projekta Beachrex na kojemu možete pronaći popis hrvatskih, slovenskih i talijanskih plaža.

Ovdje pronađite popise ostalih najljepših plaža u Hrvatskoj, od obiteljskih preko onih za kućne ljubimce do nudističkih...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju