Sve do 1993. smatrao se najvećim jadranskim otokom, no ispostavilo se da mu je veličinom jednak otoku Cresu. Krk ima površinu od 405 kvadratnih kilometara, a obala duga 219 metara puna je uvala, zaljeva, draga i prirodnih luka. Iako nije najveći, Krk je otok s najviše naselja u Hrvatskoj, a ima ih 68, u kojima živi skoro 20 tisuća stanovnika.

Brojne šljunčane i stjenovite plaže zaslužne su za vrlo čistu obalu, a čak 6 plavih zastava vijorilo se prošle godine na kupalištima samog grada Krka, a na čitavom otoku 15. Plaže ovog otoka zadovoljit će sve, one koji su u potrazi za obiteljskim odmorom, sportskim aktivnostima, druženju s ljubimcima na plaži ili pak one koji vole ležerniji odlazak na more, bez kupaćih kostima.



U galeriji pogledajte 10 najljepših, koje nam je pomogao odabrati Gregor Balažić, autor projekta Beachrex na kojemu možete pronaći popis hrvatskih, slovenskih i talijanskih plaža.

Ovdje pronađite popise ostalih najljepših plaža u Hrvatskoj, od obiteljskih preko onih za kućne ljubimce do nudističkih...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju