Prema europskom propisu EC Regulation 261/2004 putnici u zračnom prometu imaju pravo na financijsku kompenzaciju u visini od 125 do 600 eura u slučaju otkazivanja leta, njegove odgode ili dvostrukog rezerviranja sjedala u zrakoplovu koju moraju poštovati sve zrakoplovne kompanije.
 
Visina iznosa varira ovisno o udaljenosti spornog leta, vremenu odgode ili okolnostima u kojima je došlo do problema s rezervacijom, odgodom ili otkazivanjem.
Unatoč ovome propisu većina zrakoplovnih kompanija odbit će putnikov zahtjev za nadoknadom štete zbog premalog poznavanja propisa, te obeshrabriti daljnje pravne akcije s terminima izvanrednih okolnosti ili opravdanih mjera.

400 tisuća zadovoljnih klijenata
Internetska stranica Flightright.co.uk pomaže putnicima da svladaju te strukturalne probleme i u njihovo ime ulože zahtjeve za naknadom štete koristeći svoja opsežna znanja. Tu je uslugu uspješno iskoristili više od 400 tisuća korisnika diljem svijeta.

Stranica uzima proviziju za svoj rad, ali samo od novca koji se uspješno naplatio za pojedinog klijenta. Za isplatu naknade potrebno je od nekoliko tjedana do godine dana ovisno o zrakoplovnoj kompaniji s kojom je nastao problem i specifičnim detaljima slučaja.



Zanima vas što trebate učiniti da bi se uključili?

U online kalkulator za izračunavanje naknade ostavite detalje vezane uz vaš odgođen, otkazan ili dvostruko rezerviran let. U obzir dolaze i letovi koji su se zbili nekoliko godina unatrag – od 2013. nadalje.

Ukoliko vaš slučaj ima nade za dobivanje naknade, stranica će poduzeti sve pravne korake protiv zrakoplovne kompanije, a o svemu vas pravovaljano obavijestiti putem elektronske poruke. Uslugu ćete platiti samo ako Flightright dobije vaš slučaj.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju