„Naša atipična ugostiteljska avantura započela je prije tri godine. Krenuli smo od nule, u skromnom prostoru, malo većem od prosječnog dvosobnog stana. Od tridesetak sjedećih mjesta izgradili smo roštilj-oazu s više od stotinu mjesta.

Tada o vođenju ovakvog projekta i gastronomskoj sceni znali smo vrlo malo – tek skuhati hrenovke, ispeći jaja, a obzirom da je cijela garnitura osnivača upravo iz Zapruđa, znali smo i naručit ćevape u somunu kod danas popularno zvanog „trovača“ koji nam nikada nisu sjeli“, ispričao je Vanja Paris, manager restorana Chevo's, a ujedno i konobar, kuhar, psiholog i izbacivač - sve po potrebi.

Kako kaže, za uspjeh su bili presudni jasna vizija i hrabrost kojom bi porazili i 300 Spartanaca da su nasrnuli na njihove snove. Srećom, nije bilo potrebe za repriziranjem povijesnih scena nego „tek“ 22 člana posade spremnih na timski rad.

Povodom treće obljetnice Chevo's je unio i neke novitete u ponudu pa je gostima predstavio rebarca pripremljena na tri načina uz koju su poslužili kutjevačku vrhunsku graševinu.

U ponudi su i jela iz kotlića U ponudi su i jela iz kotlića (Foto: Chevo’s Grill)

Na jelovniku imaju tri vrste BBQ rebarca pripremljenih na originalan način. Osim klasičnog BBQ umaka rade i onaj s medom, sokom od naranče i pivom te u trećoj varijanti - Jack Daniel's rebarca. Na popisu sastojaka, osim viskija su i sjemenke sezama, kečap, umak worcestershire, smeđi šećer, jabučni ocat, luk i dimljena paprika.

Rođendanska proslava u Chevo'su Rođendanska proslava u Chevo'su (Foto: Chevo’s Grill)

Imate li potrebnu opremu, gurmanska rebarca možete pripremiti sami prema savjetima chefa Igora Peteka.

> Roštilj kod Dva Brata: Je li to najbolja pljeskavica u regiji?

„Najprije se napravi mješavina soli, ružmarina, kajenske paprike, papra, lovorovog lista i luka u granulama. Dobro se utrlja u meso i ostavi da odleži preko noći. Potom meso ide na sušenje odnosno dimljenje. Nakon toga se peče u pećnici oko tri sata na 135°C“, kaže chef.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju