Prodigium je koncept megajahte kuće Lazzarini Design koje je nadahnuto arhitekturom starog Rima. Zamišljeno je kao 153 metara dugo i 34 metara široko plovilo na šest katova čiji izgled oponaša oblik morskog psa.

Tom efektu doprinosi izgled gornje palube, ali i dvije pomične terase od karbonskih vlakana i aluminija u obliku peraja morskog psa te veličine oko sedam metara koje su namijenjene za sunčanje i potpuno opuštanje uz vodu.

Slika nije dostupna Odabrano Savršena superjahta s bazenom i helikopterom na kojoj raste drveće

Megajahta je namijenjena za četrdesetak gostiju, te 30 članova posade. Dizajn obuhvaća uobičajene prostorije poput spavaćih soba s pripadajućom kupaonicom, dnevnom sobom, kupaonicom i blagovaonicom, ali i posebne pogodnosti poput wellness centra, spa zone ili kino dvorane.

Na Prodigiumu ima mjesta i za nekonvencionalne sadržaje poput velike garaže za automobile, tri heliopada te prostor za pohranjivanje vodenih igračaka poput osam jet skija.

Rezervirano je i mjesto za tri bazena s vodopadom koji se prelijeva s jednog na drugi kat, ali i za vlastitu mini luku na koju može „pristati“ brod dužine do 30 metara.

Slika nije dostupna Odabrano 0 kuna za kartu! Katamaran bez vozača koji se poziva poput dizala

Solarne ploče na vrhu jahte trebale bi proizvoditi dovoljno energije za osvjetljivanje i manevriranje jahte tijekom pristajanja. Megajahta bi trebala imati hibridni sustav brodske propulzije, a mogla bi se kretati maksimalnom brzinom od 22 čvorova.

Dakako, riječ je brodu koji će biti izgrađen samo uz prvotnu narudžbu, a koju si zbog vrtoglave cijene može priuštiti tek šaka ljudi na svijetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju