Nizozemska tvrtka Feadship otkrila je novi koncept superjahti po imeni Escape. Riječ je o 110 metara dugačkom plovilu za samostalna istraživanja koja obuhvaća zapanjujuće karakteristike.

Superjahta dolazi s vlastitim helikopterom, podmornicom, panoramskim dizalom, posađenim stablom, ali i vrtom u kojem raste povrće i začinsko bilje. U središnjem dijelu nalazi se atrij koji uključuje spa zonu s bazenom ispunjenim morskom vodom.

Električni katamaran bez vozača Zeabuz Odabrano 0 kuna za kartu! Katamaran bez vozača koji se poziva poput dizala

Otvor na palubi obložen je solarnim pločama koji pokrivaju oko 700 četvornih metara površine. Rotira se kako bi uhvatio što je moguće više sunčanih zraka, a može proizvesti 133 kW energije.

Dizajnirana je kao plovilo za rock zvijezde ili druge osobe s nepredvidljivim rasporedom i neograničenim financijskim sredstvima koji su ekološki osviješteni.

Megajahta Avangarda, Lazzarini Design Studio - 4 Odabrano Dva broda u jednom: Megajahta koju si može priuštiti samo šaka ljudi na svijetu

Štoviše, dizajner Ruud Baker iz Feadshipa pozvao je grupu brokera još 2014. godine da mu pomognu osmisliti Escape. Zatražio ih je da vizualiziraju savršenu superjahtu, a njihove impresije pretočio je u ovo impresivno plovilo.

Superjahta Escape duga je 110 metara Superjahta Escape duga je 110 metara (Foto: Profimedia)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju