Turska je zemlja različitosti. Čim sletite u Istanbul možete osjetiti kako se u zraku nalaze neke drugačije vibre od onih na koje smo navikli. Istanbul je jedan predivan grad, u punom smislu riječi. Prije mnogo godina, čak je i Napoleon Bonaparte zapisao: "Kada bi svijet bila jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad." Zapravo, ima nešto u tome. Povijest, kultura, arhitektura, pohlepa, skromnost, priroda i snaga čovjeka, ovdje se može vidjeti na svakom uglu.

Ovo je pravi živući muzej u kojem možete svašta naučiti o svijetu, ali i o samome sebi. Ako u ovaj grad dolazite s viška vremena, razmislite i o tome da koji dan provedete izvan grada na jednom od izleta. Posjetite Kapadokiju, Izmir ili Ankaru, nećete požaliti.

Do Istanbula u lipnju iz Zagreba možete u sljedećim terminima:

1. 6. 2021. – 5. 6. 2021. – 810 kn
3. 6. 2021. – 7. 6. 2021. – 742 kn
5. 6. 2021. – 10. 6. 2021. – 749 kn
7. 6. 2021. – 17. 6. 2021. – 742 kn


Let do Istanbula iz Zagreba traje oko dva sata i 15 minuta, a letite se turskom kompanijom Turkish Airlines. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Turkish Airlines avio kompanije

Kod avioprijevoznika Turkish Airlines u navedenu cijenu uključena je jedna torba do 8 kilograma (55x40x23 cm) koju sa sobom na avion unosite besplatno, kao i jedna priručna torbica (40x30x15 cm). Za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija o prtljazi potražite ovdje. Ovdje ćete pronaći kalkulator pomoću kojeg možete izračunati dodatne cijene prtljage. Na poveznici  provjerite sve važne informacije vezane uz putovanja, otkazivanja i refundacije kod Turkish Airlines kompanije.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Turskoj, trenutno je za Hrvatske državljane moguć ulazak uz negativan COVID PCR test, a po povratku doma svoj test možete napraviti u jednoj od poliklinika (primjerice MediLife pokliklinike koja posluje diljem Istanbula, za samo 250-tak kuna).

Kad sletite u Istanbul, doći ćete na Istanbul New Airport koji je od centra udaljen svega 45 minuta. Do Taksima ili Sultanahmeta ćete autobusnu kartu platiti svega 18 turskih lira, a svakako po dolasku na zračnu luku kupite Istanbul Card. Još jedna stvar koju ćete morati učiniti je registrirati se za HES kod, to je kod pomoću kojeg ćete moći ulaziti u autobuse, trgovine i Shopping centre. Pomoću koda će vas vlada moći pratiti te obavijestiti ako ste bili u doticaju s COVID pozitivnom osobom.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju