Istanbul je puno više od obične turističke destinacije. Leži kao nit između etničkih kultura istoka i divljeg svijeta zapada. On je kolijevka civilizacije, tradicije i povijesti, a sve se stapa u jedno.

Od turske plave obale do urbanih nebodera obasjanih nebom, Istanbul šeta svojim jedinstvenim bulevarom civilizacije i fuzije. Poželite li pobliže upoznati Tursku, istražite naše članke na temu. Trenutno aktualna akcija Turkish Airlinesa traje sve do kraja mjeseca, a za putovanje do 31.3.2023. godine.

Od Zagreba do Istanbula možete u sljedećim terminima:

1. 3. 2023. – 6. 3. 2023. – 910 kn
3. 3. 2023. – 17. 3. 2023. – 903 kn
15. 3. 2023. – 19. 3. 2023. – 918 kn

Sve termine potražite ovdje.

Let do Istanbula (novi aerodrom) iz Zagreba traje oko 2 sata, a putujete Turkish Airlinesom. Moramo napomenuti, ako ste navikli putovati Turkish Airlinesom, da su nova pravila najpovoljnijih karata po novom bez uključene prtljage koju prijavljujete, no i dalje sa sobom možete imati priručni kufer do 8 kilograma i osobnu torbu.

Mnogima je ovo i dalje dovoljno za vikend u Istanbulu, no poželite li sa sobom ipak ponjeti više prtljage, u tom ćete slučaju kartu platiti nešto više od cijene koju smo naveli iznad. Kad stignete do zračne luke u Istanbulu, savjetujemo vam da za odlazak do centra odaberete tvrtku Havaist koja nudi prijevoz do centra već za oko 57 turskih lira (što je oko 25 kuna).

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Turskoj. Trenutno za putovanje u Tursku nema posebnih restrikcija, a čak nisu potrebne ni maske na letu. Vozni red autobusa možete istražiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju