Nije tajna da volimo Milano! Milano često zaboravljamo zbog razvikanijih Firence ili Venecije, no to je grad koji itekako ima svoje posebne čari. Prema našem mišljenju, to je važno mjesto koje treba posjetiti, ako želite otkriti suvremenu Italiju.

Grad je brz, moderan i zabavan, ali naravno postoje duboki korijeni iz prošlosti koji čine Milano posebnim. Da Vincijeva slika Posljednja večera jedna je od najpoznatijih gradskih znamenitosti (morate je rezervirati za ulaznice da biste je vidjeli - kliknite ovdje za detalje), ali mislimo da neke od najboljih stvari koje treba učiniti u Milanu nisu očite turističke atrakcije. Središnje mjesto grada, milanski Duomo veličanstven je primjer gotičke arhitekture izrađen od ružičastog bijelog mramora. Ovdje ćete pronaći velebnu katedralu koja dominira gradom. Neposredno ispred katedrale, na Piazza del Duomo, možete posjetiti Galeriju Vittorio Emanuele II., još jednu od važnih atrakcija Milana.

Najbolje da skoknete do Milana i sami otkrijete koje to atrakcije grad posjetiteljima nudi, ipak je 106 kuna za povratnu kartu jeftinije nego da idete iz Zagreba do Splita .

Od Zagreba do Milana možete u sljedećim terminima:

8. 8. 2021. – 21. 8. 2021. – 106 kn
10. 8. 2021. – 12. 8. 2021. – 106 kn
12. 8. 2021. – 19. 8. 2021. – 106 kn
15. 8. 2021. – 19. 8. 2021. – 106 kn
24. 8. 2021. – 29. 8. 2021. – 271 kn

Let do Milana iz Zagreba traje tek nešto više od jednog sata, a vozite se kompanijom RyanAir. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karata toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kompanije RyanAir 

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego što se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Italiji. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju