Britanska turistička agencija s glavnim uredom u Pekingu, odnedavno nudi jednu doista zanimljivu i neobičnu stvar – obilazak Sjeverne Koreje vlakom!

Kao i sve ostalo, i turizam se u Sjevernoj Koreji nalazi pod jakom državnom kontrolom, ali razgledavanje zemlje vlakom otvoreno je stanovnicima svih zemalja svijeta osim Južnokoreancima. Tura košta nešto manje od tri tisuće eura, a turistima se nudi razgledavanje iz vlaka starog četrdesetak godina.

„Na ovaj način turisti mogu vidjeti stvari koje nijedan stranac prije njih nije vidio“ – kaže Simon Cockerell, djelatnik britanske agencije koja nudi ovu ponudu.

>> Južna Koreja za početnike - Incheon nije inćun!

Tura će započeti u listopadu, a osim glavnog grada Pyongyanga, turisti će moći vidjeti i planinu Myohyang i obalni grad Chongjin.

U svakom slučaju, oni koji su putovanje već uplatili i spremaju se na njega, od agencije su dobili upute da se ne upuštaju u bilo kakve političke debate ili kritiziranja sjevernokorejskih vlasti. Također, nije dozvoljeno ni kretanje bez vodiča i fotografiranje baš svega što vam padne na pamet.

Unatoč tim svim naputcima i zabranama, ova tura je definitivno interesantna pa, ako se tko od vas odluči na nju, obavezno nam javite dojmove!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju