U haustoru Masarykove ulice danas su se nestrpljivo očekivali prvi gosti Beštije, mirne oaze u zagrebačkom centru. Na mjestu nekadašnjeg vegetarijanskog bistroa nalazi se prostor uređen s dušom u kojem će Zagrepčani moći svratiti na doručak, brunch ili ručak, popiti craft pivo, kao i uživati u koktelima, likerima (teranino, biska, ruta itd.) te pomno biranom vinu. Jo Ahearne, Korak, Bofan, Clai, Stina i Tomas Cuisine samo su neke od vinskih etiketa u Beštiji.

Domaći ledeni čaj koji miriše na đumbir prikupljao je lovorike još na Hvaru, gdje vlasnici Maja Bučić Grabić i Ante Grabić, drže popularni burger bar Flying Pig, a jutros su ga u Beštiji pijuckali prvi gosti koji su pristigli istražiti novu ponudu. Namirnice koje dolaze s OPG-ova ili obližnjeg Dolca, kvalitetno mlijeko te meso iz Drniša, kao i dnevno svježa riba, školjke i rakovi baza su kuhinje u kojoj se ništa ne prepušta slučaju.

Fini napici u pripremi... Fini napici u pripremi... (Foto: NB)

Cijene bruncha kreću se od 30 kuna za domaću granolu (koja je navodno neodoljiva čak i djeci) do 53 kune, koliko stoji sendvič od domaćeg kiselog kruha s janjetinom, aromatičnim vrhnjem kojeg pripremaju dečki u kuhinji te paprikom. Do 12 se jede i brioche sa sirom i džemom, jaja na oko s pečenicom, palačinkom i domaćom marmeladom od luka te meko kuhano jaje s ječmom i špinatom.

> Nova zalogajnica u kvartu: 4 mušketira zbog kojih se isplati posjetiti novo hit-mjesto u Zagrebu

Na popodnevnom meniju trenutno je desetak jela s desertima, a prema preporuci vlasnice vrijedi kušati ragu kozlića s restanim krumpirom i brokulom. Dagnje s pivom i pancetom, doppio brodo s kozicama i dagnjama, tatarski biftek te skuša sa slanutkom i blitvom također su neka od jela koje plijene pozornost. Koštaju od 29 do 110 kuna, a diktirat će ih sezona.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju