Kreativni spoj suvremene mediteranske kuhinje, kozmopolitskih trendova i inovativnih kulinarskih pristupa zajedno sa svježim proizvodima lokalnih dobavljača u Aninoj osebujnoj interpretaciji svaki tanjur pretvaraju u pravo umjetničko djelo te podižu ponudu restorana na novu razinu.

Osim selekcije novih božanstvenih proljetnih delicija, na jelovniku se nalaze i nezaobilazni klasici koji ovaj put koji uključuju ekskluzivni Beluga kavijar, kao i pomno kreirane tasting jelovnike, bezglutenske jelovnike te novi izbor flambé jela. Kombinacija impresivnog interijera restorana Zinfandel's i otmjenog ugođaja, profesionalne, ali nenametljive usluge, kolekcije vrhunskih vina i šampanjaca zajedno s kreativnim poslasticama chefa Ane Grgić čine restoran Zinfandel's nezaobilaznim odredištem svakog istinskog gurmana.

Predjela novog à la carte jelovnika predstavljaju najfinije od kopnenih i morskih delicija. Kombinacije svježeg sezonskog povrća i posebnih dodataka uz Anino povremeno poigravanje s molekularnom kuhinjom rezultirale su zanimljivim spojem okusa.

Selekcija tako započinje uz neodoljivu terinu od guščje jetre i porta posluženu sa spužvom od badema i prahom od malina, a slijed se nastavlja kreativnim želeom od maslinovog ulja uz čaj od lista masline poslužen s kozicama i prahom od crnih maslina, dok osvježenje donosi rakovica s perlama od graška poslužena uz snijeg od mente i kremu od krastavaca. Dašak mora i Mediterana predstavljaju školjke sv. Jakova s custardom od morskog ježinca i prženim bamijama u kuminu te nježni poširani škamp u kremi od cvijeta naranče i šafrana s piccalillijem od cvjetače.

Uzbudljiv a la carte jelovnik

Proljeće najbolje dočaravaju primamljivi povrtni sljedovi poput nježnih parenih okruglica sa skutom, mladim špinatom i kremom od pinjola te punjeni cvjetovi tikvice s mousseom od tartufa i hrskavim kadaifom. Poznati Anin rižoto ovaj put se našao u kombinaciji sa sokom od mrkve i stracciatellom, a za one odvažne i željne francuskih delicija tu su slasni puževi posluženi s kremom od peršina, hrskavim žitaricama i pjenom od celera.

Gusta juha od proljetnih šparoga s pjenom od kozjeg sira, kao i consommé od šumskih gljiva sa želeom od sušenih vrganja savršen su odabir proljetnu okrepu. Selekcija glavnih jela donosi pravo proljeće na tanjuru - mlada meka janjetina u kombinaciji s pjenom od ružmarina te slasni obrazi od crne svinje s marmeladom od vrganja i krumpira u prahu od vrganja malo koga će ostaviti ravnodušnim.

Inspirirana Dalekim istokom, Ana je na jelovnik dodala dimljena pačja prsa s ukusnim teriyaki gelom baziranom na rižinom vinu s prahom od naranče i karameliziranom mrkvom. Selekcija morskih poslastica nudi dimljenu škarpinu s pireom od špinata, umakom od rakova i karameliziranim češnjakom te lagano pečenu trilju s jabukom i celerom. Interesantna poširana sipa s kremom od crne riže, koprivom i hrskavom rižom naprosto oduševljava kako izgledom tako i okusima.

Uz nezaobilazne klasike poput domaćih i ručno rađenih Esplanade štrukli zapečenih u finom vrhnju, brancina pečenog u soli, tatarskog bifteka i kremastih fuži s tartufima koje inozemni gosti posebno cijene, na novom à la carte jelovniku Zinfandel'sa naći će se Siberian classic te ekskluzivni Beluga kavijar posluženi s vrhnjem, začinskim biljem i blinima, toplom ruskom verzijom finih palačinki.

Inače, ekskluzivnost Beluga kavijara je u tome što se dobiva od jedne od najrjeđih i najvećih vrsta jesetre na svijetu, a svojim jedinstvenim okusom s pravom je dobio naziv kralja kavijara te predstavlja jednu od božanstvenih namirnica koje zahtijevaju posebnu prigodu za kušanje.

Osvježavajuće voće desertnog jelovnika

Desertni menu sastavljen je od kreativnih kombinacija osvježavajućih okusa i svježeg sezonskog voća. Ledena panna cotta s ružinom vodicom, velvet biskvitom i malinama, gel od ananasa uz meringue od limunske trave s pjenastim pudingom od kokosa, mousse od matcha čaja s graniteom od meda poslužen uz hrskavi tuile te svježe domaće jagode s hrskavom čokoladom, aromatičnim amarettijima i kremom od badema zaokružit će ovu slasnu proljetnu gastronomsku priču restorana Zinfandel's.

Za one koji žele isprobati ponešto od svega i doživjeti savršeno spojene okuse i gurmansko iskustvo koje se teško zaboravlja, Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela.

Obzirom da je hotel nedavno primio BOSK gluten-free certifikat Ana je u ovaj jelovnik uvrstila i bezglutenske jelovnike od tri i pet sljedova jela. Svi koji su na tom režimu prehrane moći će se s punim povjerenjem prepustiti finim domaćim ručno rađenim raviolima punjenim skutom i tartufima s nježnom kremom od špinata, a moći će uživati i u slasnom janjećem kotletu s prahom od pistacija uz kremu od boba, kao i u hrskavom falafelu od slanutka s kvinojom i avokadom te poširanom fileu lista s umakom od citrusa. Slatki dio gluten-free priče ispričat će fini crème brûlée od manga s laganom pjenom od kokosa i vanilije.

Nedavno plasirani flambé menu dobio je svoju proljetnu inačicu – vatrena priprema ovaj put uključuje flambirane školjke sv. Jakova u umaku od citrusa s pečenim šparogama, slasni teleći file s ukiseljenom gorušicom te za desert kraljicu proljetnog voća - svježe jagode u zelenom papru s ledenom kremom od mascarponea i bosiljka.

Nezaboravno iskustvo objedovanja upotpunjuje impresivna lista vrhunskih vina i šampanjca. Šarmantni prvi hrvatski sommelier Ivan Šneler i sam očaran vinima, pažljivo će za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima.

Kako bi se gostima olakšao odabir jela na jelovniku restorana posebno su obilježena jela koja mogu biti gluten free, vege i halal, ovisno o alergijama i režimu prehrane. Uz to restoran gostima nudi superbrzi Internet, Press reader hot zonu uz besplatno preuzimanje i listanje više od 4000 domaćih i stanih novina i časopisa te jedinstvene jelovnike na iPad uređajima s vjernim fotografijama jela.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju