Jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta za fine zalogaje i dobru kapljicu, Pod Zidom Bistro & Wine Bar predstavilo je novog chefa i sukladno s tim i novi jesenski jelovnik. Pod Zidom, od sada, glavnu riječ ima Goran Stanisavljević

Iz bistroa poručuju kako je novi chef unio opojnu energiju u kuhinju, što se odrazilo i na jelovniku: "Hrana je izvrsna, maštovita, skladnih okusa, vizualno primamljiva i tehnički dobro pripremljena." - govore Pod Zidom čiji je koncept - "ručak s Dolca" gdje se iz dana u dan ovisno o ponudi tržnice nude 6 različitih jela, dok je večera isključivo à la carte.

"Tatarski od volovog srca postao je klasik kojeg morate kušati. Mekana, nježna i bogata confitirana patka s pireom od ljubičastog batata s raguom od gljiva, crvenom lećom i jusom od vanilije je jelo koje svakako preporučamo kao i sočan goveđi rep s krumpirom, mrkvom, jusom, guancialeom i vlascem. Među desertima oduševljava crème brûlée od kestena te kolač od maka s glazurom od marmelade." - nabrajaju Pod Zidom i mame nas da što prije isprobamo kreacije novog chefa, a kako bi nas potpuno osvojili spominju kako je inače dobra ponuda vina početkom studenoga obogaćena organskim i biodinamičkim vinima.

"Ovdje možete kušati i vina legendarnog Gravnera, Batiča, Radikona, Prinčiča i drugih velikana. Od hrvatskih vinara nude najbolje etike obiteljske vinarije Tomac, Šember, vinarije Boškinac, Bibich, Terzolo, Krauthaker, Bire, Miloš i brojnih drugih ali i vina pod vlastitom etiketom Pod Zidom (pjenušac, bijelu i crvenu kupažu) za koje su prošle godine nagrađeni i Regpakom - najvažnijom regionalnom nagradom za packaging."

Pod Zidom organiziraju vinske degustacije s vinarima i gostovanja etabliranih chefova, a više informacija o događajima i novostima možete pronaći na njihovoj Facebook stranici te pronaći idealan dan za vas koji ćete provesti uživajući Pod Zidom.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju