Festival mladog škrleta nova je manifestacija koja se u subotu, 12. studenog 2016., održava u Sisku. U povodu završetka radova na novoj pješačkoj zoni u centru grada, Grad je odlučio pokrenuti novu eno i gastro manifestaciju pod sloganom Vino i sve sisačko fino, kojoj je cilj promovirati vinare i vinarije s ovog područja te domaće autohtone proizvode.

Promociju i kušanje novih mladih vina Grad organizira u suradnji s vinarima sisačko-moslavačkog kraja te gostima iz Ivanić grada. Naglasak će biti na škrletu, sorti bijelog grožđa nepoznatog podrijetla, no s obzirom da se uzgaja uglavnom u Moslavini i Pokuplju, stručnjaci smatraju da je ovdje i samonikla.

Održat će se i vinske radionice uz kušanje i opisivanje vina, namijenjeno vinskim amaterima i entuzijastima, a obrađivat će se sve vrste škrleta ovog područja.

Poseban program organizirat će se za djecu, a gastro ponudu, osim domaćih proizvođača i ugostitelja, obogatit će Kulinarski institut KULIN, čiji su predavači i polaznici pripremili posebne recepte i specijalitete baš za ovu prigodu.

U večernjim satima slijedi koncert, a pjevat će Massimo.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju