Galerija Sir i vino 0

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima


Vino i sve sisačko fino
manifestacija je koja se u Sisku održava se i ove jeseni uz 3. Sisak Škrlet fest, a ljubitelji dobre kapljice u njoj će moći uživati u ovu subotu, 27. listopada 2018. u centru Siska.

Domaće vinarije predstavit će svoja vina koja će posjetitelji moći "podložiti" prehrambenim proizvodima lokalnih proizvođača. Vinari koji će predstaviti svoja vina su Marinčić, Jaram, Trdenić, Miklaužić, Jančar, Prpić, Florijanović i Herak.

Škrlet je autohtoni kultivar Moslavine i Pokuplja, a proširio se i na Vukomeričke gorice i područje Prigorja. Ime je dobio po njemačkoj riječi šarlah, da, osipu kože odnosno crvenim mrljama na koži jer i bobice škrleta u punoj zrelosti, na sunčanoj strani dobiju ljubičasto-crvenkaste pjegice.

Vino Škrlet je bistro, žućkaste boje uz nizak sadržaj alkohola. Paše uz ribu, bijelo meso, tjesteninu i pikantna jela.

 

Program Vino i sve sisačko fino te Škrlet fest počinju u 18 sati izložbom i prodajom vina i domaćih proizvoda, nakon čega slijedi koncert.