Kamo na godišnji odmor? Gdje pronaći plažu po vašem guštu na kojoj nema puno ljudi ili plažu koja će zadovoljiti cijelu obitelj? To su samo neka od pitanja koja sigurno muči većinu vas u odabiru domaće destinacije za godišnji.

Na većinu tih pitanja od sada bi vam odgovor mogla dati stranica BeachRex.com, na kojoj možete pronaći čak 1001 domaću plažu i detaljne specifikacije o svakoj. Na ideju je prije četiri godine došao Gregor Balažić, koji je napustio posao u velikoj tvrtki, kupio kamper i kameru te krenuo duž obale. Rezultat avanture, na koju ga je potakla činjenica da nije znao kamo na godišnji, je 50 tisuća fotografija te 2500 video snimki i 3D sfernih snimki te preko 500 tisuća informacija o vrsti plaže, infrastrukturi i objektima na pojedinoj plaži. 

"BeachRex projekt nastajao je pune 4 godine. U međuvremenu osobno sam posjetio svaku plažu, fotografirao, snimao i zapisao više od 200 podataka o svakoj pojedinoj plaži. Nakon 30 tisuća kilometara istraživanja plaža diljem jadranske obale, beskrajnih sati stvaranja i sređivanja podataka, napokon je napravljena profesionalna prezentacija plaža Hrvatske. Baza hrvatskih plaža koju sam osnovao, vjerojatno je najveća baza plaža na svijetu sakupljenih na jednom mjestu" - kaže Gregor Balažić, autor projekta.

U toj bazi možete pronaći i informacije o parkiralištu, putu do plaže, navigaciju i trajanje puta od mjesta noćenja do pojedine plaže, trenutačno vrijeme i temperaturu na plaži, vremensku prognozu za sljedeća tri dana, koliko metara od plaže otpada na plićak... Pijesak, šljunak, prirodna hladovina još su neke kategorije, kao i je li plaža obiteljska ili za zabavu, gdje možete pronaći najbliži smještaj, restoran, sportski sadržaj... Na raspolaganju vam je oko 200 podataka za pojedinu plažu, a uskoro Gregor kreće dalje po obali i, uz 1500 plaža Francuske, Italije i Španjolske koje će uskoro biti predstavljene, "osvaja" nove zemlje te puni dosadašnju bazu.

"Cilj projekta BeachRex je okupiti sve plaže svijeta na jednom mjestu i omogućiti zainteresiranim turistima da izaberu plažu koja im zaista u potpunosti odgovara i tako provesti svoj zasluženi odmor što je najbolje moguće" - zaključio je Gregor te je najavio i aplikaciju na kojoj ćete moći uz sve informacije i dodati komentare, ocjene te fotografije plaža na kojima ćete uživati na vašem godišnjem, a sve novosti možete pratiti i na Facebook stranici BeachRexa.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju