Išli na put turistički ili poslovno, boravak u nekoj zemlji znači i promjenu kulture, koja u nekim slučajevima može biti i drastična. Pozdravljanja, način odijevanja, sve su to stvari koje bi bilo dobro provjeriti prije odlaska na novu destinaciju…

Singapur

U ovoj prebogatoj azijskoj zemlji zakonom je zabranjeno unošenje žvakaće gume! Problem nije u žvakanju, već u postupanju s gumom nakon što je poželite baciti. Zemlja ne trpi nečistoću, te je stoga žvakanje nedopušteno.

Rusija


Kod ludih Rusa možete biti kažnjeni ukoliko upravljate automobilom koji nije dovoljno čist. Naime, u slučaju da vam nečistoća prekriva registraciju, policija vam može napisati kaznu.

Firenca

U centru renesanse, uvredljivim se smatra jesti hranu u blizini glavnih crkava ili drugih značajnih zgrada. Oko ovog nema velikog mudrovanja, to je samo znak uvažavanja grada i njegove kulture.

Manila, Filipini

U glavnom gradu Filipina situacija je nalik na onu jugoslavensku osamdesetih, kad je postojala vožnja 'par - nepar'. Naime, svatko može koristiti automobil šest dana u tjednu, ali jedan dan nije dopuštena vožnja njime. Ovo nije napravljeno iz ekonomskih razloga, već iz želje za smanjivanjem prometnih gužvi.

Rusija


Pomalo neobično, ali u majčici Rusiji je zabranjeno uvoženje i izrada donjeg rublja od sintetičkih materijala. Jest, ovo može zvučati čudno na prvi pogled, ali zahvaljujući ovom štiti se zdravlje potrošača s obzirom da je puno zdravije nositi pamuk nego sintetiku.

UAE

Svi oni koji su sretno prestali pušiti zahvaljujući elektronskoj cigareti, ovdje su u problemu. Naime, vlasti su zaključile kako kemikalije u ovoj cigareti nisu dovoljno ispitane i odlučili su je zabraniti.

Venecija

Dio zakona u Italiji se tiče isključivo nekog mjesta ili grada, pa je tako u Veneciji zabranjeno hraniti golubove. Za početak ćete vjerojatno dobiti tek opomenu, ali nastavite li s hranjenjem, spremite se na vađenje eura i plaćanje globe.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju