Francuska: Poljubac u svaki obraz

U zemlji poznatoj po vinima i sirevima, ali i još po mnogočemu, kad nekog sretnete na ulici dat ćete mu dvije puse, po jednu u svaki obraz. Tako da, ponudite svoj desni obraz i pustite Francuza da vas redom kušne.

Japan: Naklon


Ovdje zaboravite na rukovanja ili još gore, poljupce. U Japanu je najčešći pozdrav naklonom, koji se prakticira posebno u poslovnom svijetu.

Argentina: Poljubac u desni obraz

Kad u Argentini želite nekog pozdraviti, nježno naslonite svoj obraz na desni obraz osobe koju pozdravljate, i blago je poljubite. Dakle, ovdje je jedna pusa sasvim dovoljna.



Filipini: Zglob prislonjen na čelo

O Bože, ovo je stvarno čudno. Na Filipinima prilikom pozdravljanja sa starijim osobama, pristojno je uzeti njihovu ruku i prisloniti zglob na čelo u znak poštovanja.

Rusija: Stisak ruke

Kao i kod nas, u Rusiji je najuobičajeniji pozdrav jak stisak ruke. Ovaj pozdrav volimo i gotovo.
Tibet: Plaženje jezika
I dok bi vas svugdje za ovakvo pozdravljanje proglasili divljakom, na Tibetu je ono dobrodošlo.

Novi Zeland: Hongi

Tradicionalni pozdrav starosjedioca, tj. Maora. Vrlo je jednostavan, a radi se prislanjanjem čela i nosa na čelo i nos druge osobe.



Ukrajina: Ljubljenje triput

Kao i primjerice u Srbiji i Grčkoj, Ukrajinci se ljube tri put u obraz. Kreće se od lijevog obraza, pa tako on dobije poljubac više od desnog.

Tajland: Wai

Spojite ruke u položaj za molitvu i spustite glavu na način da vam palčevi dodiruju bradu, a vrhovi prstiju čelo. Eto, da znate ako vas put nanese u Phuket.

Grenland: Kunik

Ovako se pozdravljaju međusobno bliske osobe, pa ako osjećate bliskost s nekim s Grenlanda, napravite sljedeće. Nos i gornju usnu prislonite na čelo ili obraz osobe koju pozdravljate i udahnite zrak!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju