Fotografije rajskih plaža na egzotičnim i udaljenim lokacijama koje krase radne površine brojnih računala možda i nisu onoliko iskrene koliko mislite.

Tek kad dođete na te popularne destinacije, uvidite da je tirkizna boja mora dorađena u Photoshopu ili nekom sličnom programu, a da je plaža prazna samo u gluho doba noći. Ostatak vremena turisti se naguravaju i traže pravi kut za savršeni selfie koji će objaviti na Instagramu ili kojoj drugoj društvenoj mreži.

Ili je to barem slučaj s plažom Kuta na Baliju, koja je duga čak 2,5 kilometara, a smještena je na jugozapadnoj obali ovog indonezijskog otoka. Kuta je već godinama jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na Baliju, a pogotovo među osobama koje uživaju u surfanju.

Gomile smeća snimljene na plaži Kuta na Baliju Gomile smeća snimljene na plaži Kuta na Baliju (Foto: Getty Images / Profimedia.hr)

Na stranicama turističke zajednice Balija stoji i kako je Kuta najbolja plaža za opažanje zalaska sunca, a pogotovo u prosincu. No spektakularni doživljaj ipak bi vam mogle pokvariti gomile smeća koje se tu katkad znaju naći.

Kako Kuta izgleda u turističkim prospektima, a kako na licu mjesta, provjerite u našoj fotogaleriji.

Reklama vs. realnost: Trikovi kojima agencije varaju putnike Destinacije Taj Mahal Popularne destinacije - 2 +11 Popularne destinacije - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju