Jamie ponekad umjesto 75 g višenamjenskog upotrijebi integralno brašno, a palačinke time dobiju dodatnu teksturu i okus. Možete pripremiti i američku inačicu palačinki: u smjesu dodajte prašak za pecivo, pa u tavu stavite zaimaču tijesta i ispecite debeljuškaste palačinke. Recept slavnog kuhara isprobao je i chef Tomislav Pavlović na Konzumovoj radionici u Kuhaoni.  

Jede li vam se nešto zdravo i fino, tu su i druga dva recepta Jamieja Olivera za brzinski jesenski ručak.

Sastojci za palačinke: 

3 velika jaja iz organskog uzgoja
125 g višenamjenskog brašna
250 ml mlijeka
maslac

Priprema: 

1. Jaja razbijte u zdjelu, dodajte im brašno, mlijeko i prstohvat morske soli, pa sve izmiješajte ručnim mikserom. Ostavite smjesu da 15 minuta odstoji.

2. U velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakom plamenu rastopite maslac (ili malo ulja ako želite malčice zdravije palačinke), pa tavu malo nagnite, da rastopljeni maslac lijepo prekrije dno.

3. Ulijte 1 zaimaču tekućeg tijesta, ponovo nagnite tavu da se lijepo razlije, pecite 1 do 2 minute ili dok se palačinka ne odlijepi. Kad požuti s donje strane, okrenite je da drugu stranu i pecite još 1 minutu ili dok ne bude lijepo pečena.

4. Palačinke odmah poslužite s omiljenim nadjevom.

Skriven u centru Zagreba: Jeste li vidjeli blok Berlinskog zida u metropoli? Berlinski zid u Zagrebu Berlinski zid - 3 Berlinski zid u Zagrebu +1 Berlinski zid - 1