1. Kupalište Mala Švarča na Mrežnici

Nizvodno od Duge Rese nalazi se najpopularnije mrežničko kupalište Mala Švarča, poznatije pod imenom 'Kamp'. U prekrasnom krajoliku kojeg krasi veliki slap, ovo je mjesto na kojem ćete pronaći pravi spas od visokih temperatura. Za one sportskog duha, u sklopu kupališta je igralište za odbojku i mali nogomet na pijesku, a u obližnjem kafiću možete se okrijepiti osvježavajućim napitkom. Kao jedna od četiri Karlovačke rijeke, Mrežnica se izdvaja sa svoja 93 nejednoliko razmještena slapa, a Mala Švarča je dio na kojem u svoje okrilje prima brojne kupače.

2. Rastoke

Posebne po potočićima i hridima te slapićima i brzacima u bogatstvu zelenila, Rastoke se često naziva Malim Plitvicama. Kupalište se nalazi podno najpoznatijeg slunjskog mosta tako da mu teško koji prolaznik može odoljeti. Svojom bistrom i kristalno zelenom vodom tijekom ljetnih vrućina, hladi i osvježava, a prigodna je i za one koji se vole kupati u toplijoj vodi jer temperatura ljeti doseže i do 28°C.

3. Aquapark Terme Sveti Martin

Ako ste ljubitelj adrenalinskih aktivnosti, a skakanje u jezera ili rijeke ne zadovoljava vaš apetit, vodena oaza Termi Sveti Martin idealno je rješenje. U vanjskim bazenima nalazi se kamikaza, body slide, rafting slide, black hole, a tu je i Zip-line s dužinom od 200 metara koji će zaokružiti cijelo avanturističko iskustvo. Ukoliko dolazite s ekipom tu je i igralište za odbojku na pijesku i aquabar, a za mlađe tu su prekrasne pješčane plaže i gusarski brod. Kada se umorite od silnih aktivnosti, možete predahnuti u ležaljkama s pogledom na predivan kompleks od 2.600 kvadratnih metara vodenih površina.

4. Prirodan jacuzzi u Kotlima

U bajkovitom kutku Istre nalazi se malo mjesto Kotli, kojim teku slapovi rijeke Mirne. Žudite li za osvježenjem njeni brzaci će vas rashladiti u trenu, a usput će vas njegovati svojim ljekovitim svojstvima koje duguje vapnencu. Ukoliko vam pak postane prehladno, u prirodnom bazenu ispod slapa, voda se ljeti vrlo brzo ugrije pa ga posjetioci koriste kao prirodan jacuzzi.



5. Zrmanja

Kristalno čista Zrmanja teče dolinama i prekrasnim kanjonima, a svojim slapovima oduševljava posjetitelje. Ova skrivena ljepotica teče kroz Obrovac gdje se možete okupati u uvijek hladnoj i osvježavajućoj vodi, a ljepote krajolika možete upoznati i veslajući njenim gornjim tokovima.


 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju