Airports Council International Europe (ACI Europe) svake godine napravi analizu putovanja u zračnim lukama diljem Starog kontinenta. Sa sveukupno 75.7 milijuna putnika u 2016. godini najprometnijom zračnom lukom proglašen je "London Heathrow Airport". Ovu je titulu nosio i godinu dana ranije.

Zračni promet u Europi raste iz godine u godinu, a u 2016. oboren je rekord od 2 milijarde putnika na aerodromima Starog kontinenta, potvrdio je ACI Europa. Na drugom mjestu našao se pariški aerodrom "Charles de Gaulle" kroz koji je 2016. prošlo 65.9 milijuna putnika, a na trećem mjestu amsterdamska zračna luka s 63.6 milijuna putnika. Iza njih slijedi frankfurtska zračna luka s 60.8 milijuna putnika, te istambulski aerodrom s 60 milijuna putnika.

ACI Europa analizirala je i zračne luke koje bilježe sve veći broj putnika. S rastom od 488 posto u odnosu na 2015. godinu na prvom mjestu ove ljestvice našla se "Međunarodna zračna luka Oradea" iz Rumunjske. Na drugom i trećem mjestu najbrže rastućih aerodroma našla su se još dva mjesta u Rumunjskoj – onaj u Iasiju te Bukureštu.

Zračni promet u Europi raste iz godine u godinu, a u 2016. oboren je rekord od 2 milijarde putnika na aerodromima Starog kontinenta, potvrdio je ACI Europa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju