Aerodrom Gisborne
Nalazi se na Novom Zelandu. Nije samo poseban po tome što ima tri piste napravljene od trave, već ima i pistu koju presijeca željeznička pruga. To je malo nezgodno doduše, jer kontrolori leta i željeznica moraju osigurati da kad zrakoplov slijeće ne prolazi nikakav vlak. Srećom, svi su na oprezu, tako da dosad nije bilo nikakvih nesreća.

Aerodrom Barra
Nalazi se u Škotskoj, točnije na jednom malom otoku koji pripada spomenutoj državi. Ovaj otok ima samo osam kvadratnih milja, tako da kao mjesto na koje zrakoplovi slijeću - služi plaža. Postoje tri „piste“ označene stupovima, a najbizarnija stvar je da avioni ne mogu sletiti za vrijeme plime!

Aerodrom Don Mueang
Smještena na Tajlandu, ova zračna luka zasigurno je san svakog golfera. Postoji 18 golf rupa između pista na kojima se može zaigrati ovaj gospodski sport u trenucima kada zrakoplovi ne slijeću. Nažalost, privilegiju igranja golfa nemaju obični smrtnici, već samo članovi Kraljevske službe tajlandskog ratnog zrakoplovstva...

Aerodrom Gibraltar
Normalno je ne vidjeti automobile kako voze u blizini pista, ali na Gibraltaru to nije slučaj jer tamo cesta presijeca piste! (sličan slučaj donedavno imali su i Zadrani, ali srećom prije dvije, tri godine to je riješeno) Ovdje je slična stvar kao i na aerodromu Gisborne, kad god avioni slijeću i polijeću, cesta se zatvara i automobili moraju čekati.

Aerodrom Courchevel
Francuski aerodrom našao se na popisu ponajviše zbog toga što je imao čast ugostiti jedan film o Jamesu Bondu. „Sutra nikad ne umire“ sniman je upravo ovdje, a avioni slijeću na prirodni teren u francuskim alpama, što zna biti opasno, posebno zbog piste na kojoj zna biti snijega i leda. I, da, naravno - užasno je kratka!

Aerodrom Kansai
Zbog velike napučenosti i izgrađenosti, u Japanu nije lako pronaći prazan prostor. To je jedan od razloga zašto je Japan uložio 20 milijardi dolara kako bi sagradio ovaj aerodrom, za čije je potrebe prvo napravljen umjetni otok! Otok se navodno može vidjeti i iz svemira, a zračna luka otvorena je 1994.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju