Kako se na najpoznatijem privatnom servisu za iznajmljivanje nekretnina svašta može pronaći, odavno je poznato. Uz standardne kuće i stanove, možete unajmiti brodove, kuću obitelji Flinstone, ali ipak, smještaj unutar zida vjerojatno je najčudniji kojeg smo vidjeli...

Zid se nalazi u njemačkom gradiću Butzbach, a potječe još iz 17. stoljeća. Unutar njega, dovitljivi vlasnici uredili su manji apartman veličine 28 kvadratnih metara. Naravno, s obzirom na zbilja uzak prostor, apartman je podijeljen na tri etaže, ali ipak se u njemu nalazi sve što putnicima treba.

Blagavaonica i kuhinja (s perilicom rublja) su na prvoj etaži, na drugoj su spavaća soba i mala kupaonica, dok se na vrhu nalazi dnevni boravak s velikim prozorima i pogledom na dvorište. No, to nije sve, jer je na 4. katu terasa, pa kad se popnete gore, možete uživati u ispijanju kave na vrhu zida.

U Butzbachu je u prošlosti postojalo stotinjak ovakvih domova, ugrađenih u zid. Danas ih je tek 4, a život je moguć u tri. Nekad su bili predviđeni za najsiromašnije građane, a danas je, bar jedan od njih, Airbnb atrakcija.

 

A post shared by chris johnson (@blkjohn221) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju