Zlatna ribica je toliko originalno mjesto da bi bila šteta otići u Sarajevo i ne posjetiti je. Smjestila se u blizini spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata, Vječnoj vatri i lako ćete je naći zahvaljujući specifičnoj fasadi. Zbog eklektične mješavine starih predmeta iz 20-ih, 30-ih i 40-ih godina gosti se lako mogu izgubiti u vremenu i izaći sa zbunjenim izrazom lica kad se konačno vrate u stvarnost i zakorače na ulicu.

Prigušeno svjetlo, odlična glazba, poput jazza, opere, reggea, ili iz one iz Muppeta koja svira sa zvučnika, kao i crno-bijeli filmovi također doprinose ugođaju te ekscentrične mješavine staretinarnice i kafića. Nemoguće je ostati ravnodušan već na prvi pogled u taj kreativni kaos! Ribica je omiljeno mjesto Sarajlija više od 30 godina i neumorno se puni novčićima iz cijelog svijeta, goblenima, uokvirenim fotografijama, razglednicama, plakatima…

Predmeti iz prošlosti... Predmeti iz prošlosti... (Foto: NB)

Toliko je zanimljiva da bezbrižno možete doći sami i popiti piće u društvu predmeta sa svih strana svijeta ili gledati televiziju u staroj rami. U vjerojatno jednom od najzanimljivijih toaleta na svijetu pronaći ćete sušilo za kosu, tuš, šampone i dezodoranse, čarapice i veš, ali i retro televizor koji emitira glasan smijeh te telefon, ako zatreba.

U njemu je bio i glumac Richard Gere, kao i brojni diplomati koji neumorno navraćaju u kafić što u sebi sadrži dozu prošlih vremena, mističnosti i čarolije. Ne zaboravite povući luster sa stropa na kojem stoji šećer za kavu ili čaj, pozdraviti ribicu koja neumorno pliva u staklenoj posudi te ostaviti napojnicu marljivim konobarima koji se svojim "uniformama iz prošlosti" savršeno uklapaju u prostor.

Rusko blago: Divovska rupa iznad koje se helikopteri ne usude letjeti Mir Mir - 3 Mir - 2 +1 Mir - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju