Galerija
Nakon francuskih palačinki kod Mike, Masarykova ulica postala je bogatija za još jedno mjesto na kojem se mogu iskušati specijaliteti europske kuhinje, ovog puta češke. Slavni tuljac od mirisnog tijesta s kojim se upozna svatko tko posjeti Prag od prošlog se tjedna može kušati u centru Zagreba. Komadić slatke strane Praga u Zagreb su donijeli Dino Hotić i Luka Radek.
"Privatni sam poduzetnik kojeg posao često vodi u Prag i moram priznati, veliki sam zaljubljenik u prašku kulturu življenja. Kroz poslovne krugove u Pragu upoznao sam Luku Radeka koji u svojim ugostiteljskim objektima prodaje originalne tradicionalne trdelnike, a s obzirom da je prije nekoliko mjeseci otvorio prvu prodavaonicu u Sarajevu, izrazio je želju za daljnjim širenjem na ovim prostorima putem vlastitih, ali i franšiznih prodavaonica.
Tako da smo brzo reagirali, pronašli prostor u Masarykovoj 19, koja po mojem mišljenju postaje pravi street food district grada i krenuli. S time da nam je u planu širenje po cijeloj Hrvatskoj, prvenstveno mislim na obalu, ali i na cijelu regiju. Možda je još bitno napomenuti da naša tradicionalna receptura mješavine 11 sastojaka upravo izdvaja trdelnik kao jedan od najboljih u svijetu. Kao dugogodišnji ugostitelj znam koliko Zagreb voli nove okuse. Tako se ideja da donesem ovaj slatki dio Praga u Zagreb nametnula sama po sebi.“, otkriva Dino Hotić.
Slatko pecivo od poludizanog tijesta koje se omotava na valjak i tako polagano peče najprije se uvalja u mješavinu šećera, vanilije i cimeta, kako bi se karamelizirao te potom prema želji namaže nutellom, marmeladom, bademima….
> Omiljeni trdelnik: Praški street food
"U ljetnim mjesecima svakako planiramo u ponudu staviti omiljenu kombinaciju koju djeca obožavaju, trdelnik sa sladoledom. Ponuda će se svakako širiti kako će rasti naše iskustvo i komunikacija s kupcima. Praksa je da se trdelnik prodaje kao ”take-out”, pa je tako i kod nas s time da uskoro otvaramo i terasu na kojoj će kupci moći u miru i sjedeći pojesti svoj trdelnik“, dodaje vlasnik kojeg vesele fantastične reakcije kupaca već nakon nekoliko dana.
"Svatko tko je bio u Pragu zna što je trdelnik i prvi su nam kupci upravo pragoljupci koji se oduševe vidjevši dućan s trdelnicima u središtu Zagreba. Za sada u ponudi imamo dvije kombinacije trdelnika, s marmeladom i nutellom, ali kao što sam napomenuo, uvoditi ćemo nove okuse konstantno. Možda još jedna informacija da ćemo u prosincu raditi radnim ranom i subotom od 9-22 tako da svakako očekujemo da Zagrepčani probaju ovu prašku poslasticu“, otkriva Dino Hotić.
Osim u Masarykovoj ulici trdelnik možete kušati i u sklopu Adventa na Tomislavcu.