Nakon francuskih palačinki kod Mike, Masarykova ulica postala je bogatija za još jedno mjesto na kojem se mogu iskušati specijaliteti europske kuhinje, ovog puta češke. Slavni tuljac od mirisnog tijesta s kojim se upozna svatko tko posjeti Prag od prošlog se tjedna može kušati u centru Zagreba. Komadić slatke strane Praga u Zagreb su donijeli Dino Hotić i Luka Radek.

"Privatni sam poduzetnik kojeg posao često vodi u Prag i moram priznati, veliki sam zaljubljenik u prašku kulturu življenja. Kroz poslovne krugove u Pragu upoznao sam Luku Radeka koji u svojim ugostiteljskim objektima prodaje originalne tradicionalne trdelnike, a s obzirom da je prije nekoliko mjeseci otvorio prvu prodavaonicu u Sarajevu, izrazio je želju za daljnjim širenjem na ovim prostorima putem vlastitih, ali i franšiznih prodavaonica.

Dobrodošli... Dobrodošli... (Foto: Trdelnik)

Tako da smo brzo reagirali, pronašli prostor u Masarykovoj 19, koja po mojem mišljenju postaje pravi street food district grada i krenuli. S time da nam je u planu širenje po cijeloj Hrvatskoj, prvenstveno mislim na obalu, ali i na cijelu regiju. Možda je još bitno napomenuti da naša tradicionalna receptura mješavine 11 sastojaka upravo izdvaja trdelnik kao jedan od najboljih u svijetu. Kao dugogodišnji ugostitelj znam koliko Zagreb voli nove okuse. Tako se ideja da donesem ovaj slatki dio Praga u Zagreb nametnula sama po sebi.“, otkriva Dino Hotić. 

Slatko pecivo od poludizanog tijesta koje se omotava na valjak i tako polagano peče najprije se uvalja u mješavinu šećera, vanilije i cimeta, kako bi se karamelizirao te potom prema želji namaže nutellom, marmeladom, bademima….

> Omiljeni trdelnik: Praški street food

"U ljetnim mjesecima svakako planiramo u ponudu staviti omiljenu kombinaciju koju djeca obožavaju, trdelnik sa sladoledom. Ponuda će se svakako širiti kako će rasti naše iskustvo i komunikacija s kupcima. Praksa je da se trdelnik prodaje kao ”take-out”, pa je tako i kod nas s time da uskoro otvaramo i terasu na kojoj će kupci moći u miru i sjedeći pojesti svoj trdelnik“, dodaje vlasnik kojeg vesele fantastične reakcije kupaca već nakon nekoliko dana.

Tradicionalna priprema Tradicionalna priprema (Foto: Trdelnik)

"Svatko tko je bio u Pragu zna što je trdelnik i prvi su nam kupci upravo pragoljupci koji se oduševe vidjevši dućan s trdelnicima u središtu Zagreba. Za sada u ponudi imamo dvije kombinacije trdelnika, s marmeladom i nutellom, ali kao što sam napomenuo, uvoditi ćemo nove okuse konstantno. Možda još jedna informacija da ćemo u prosincu raditi radnim ranom i subotom od 9-22 tako da svakako očekujemo da Zagrepčani probaju ovu prašku poslasticu“, otkriva Dino Hotić.  
Osim u Masarykovoj ulici trdelnik možete kušati i u sklopu Adventa na Tomislavcu.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju