Koncentracijski logor iz Drugog svjetskog rata, kroz koji su prošli mnogi zatvorenici, uskoro će postati ljetovalište za bogate. Naime, crnogorska vlada dala je zeleno svjetlo za potpuno preuređenje otočića Mamula, na kojem će se sagraditi hotel, noćni klub, rekreacijski centar, restorani i druge stvari koje vesele turiste.

Otok je inače smješten uz samu granicu s Hrvatskom, a još je poznat i pod nazivom 'Lastavica'. Njegovo glavno obilježje je tvrđava sagrađena 1853. godine, koja je služila za obranu od napada s mora. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, otok je korišten kao koncentracijski kamp koji je mogao primiti 2 tisuće ljudi. Upravo zbog te činjenice ova odluka je izazvala bijes u obiteljima nekadašnjih logoraša, ali čini se kako crnogorske vlasti ne vide nikakve zapreke kad je u pitanju ulaganje u turizam.



Kako god, izvjesno se da će ovaj otok u budućnosti postati destinacija za one dubokog džepa, s obzirom da se uza sve nabrojane sadržaje planira sagraditi i velika marina. Cijeli projekt vrijedan je oko 15 milijuna eura, a zahvaljujući njemu, Crna Gora će bilježiti dvije stotine novo zaposlenih.

Ipak, znajući za povijest otoka, postavlja se jednostavno pitanje. Biste li bili spremni provesti odmor tamo?
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju