Članovi jednog od najpopularnijih bendova na svijetu, irskog U2, posljednjih dana krstare hrvatskom obalom i izazivaju veliku medijsku pažnju. David Howell Evans, poznatiji kao The Edge i Adam Clayton, sa svojim obiteljima već nekoliko dana na luksuznoj jahti plove Dalmacijom, a prije nekoliko dana pridružio im se i sam Bono. Bili su u Cavtatu, prošetali Stradunom, a obišli su i hrvatske otoke, gdje su se dobro i najeli.

'Jeli su lagano, paštu s tartufima i gofa, a pili naše korčulansko vino Marko Polo', kazala je vlasnica restorana Filippi, Ivana Filippi, za portal Punkufer. Dodala je da su bili pristojni gosti i rado su se fotografirali s osobljem hotela, a fotografije je Bono objavio na Instagramu.

 

A photo posted by Bono❤ (@u2.bono) on


Poplavu u medijima izazvao je i Bonov post na službenoj Facebook stranici U2-a, u kojem hvali poznatog hrvatskog kuhara Hrvoja Zirojevića: 'You don't have to be able to pronounce chef Hrvoje Zirojević's name to pronounce him great. Had a great time at Laganini', odnosno ' Ne moraš znati izgovoriti ime Hrvoja Zirojevića da ga proglasiš velikim kuharom. Super smo se proveli u restoranu Laganini'.

Tamo su počastili s obrokom u više slijedova, a detalje što su pojeli, pročitajte ovdje. 

Chef čija je hrana oduševila U2-ovce, Hrvoje Zirojević, već je kuhao slavnima, među kojima je i Beyonce, Andriy Shevchenko, Novak Đoković te jordanski i saudijski princ.

Osim što oduševljava goste Laganinija stvaranjem posebnih recepata mediteranskih jela, Hrvoje predaje i na kuharskoj akademiji Savez kuhara mediteranskih i europskih regija u Splitu, na kuharskoj akademiji HKS-a i na fakultetu za gastronomiju i menadžment u Opatiji.

Dobitnik je mnogih priznanja i medalja s međunarodnih natjecanja na kojima je predstavljao Hrvatsku, a čest je pobjednik i hrvatskih kulinarskih natjecanja poput Bisera mora, Hrvatskog Kupa i turnira Cro top 10. Osvojio je brončanu medalju na kuharskoj Olimpijadi u Njemačkoj, a prije tri godine, na poziv Ministarstva vanjskih poslova, prezentirao je hrvatsku kuhinju u Japanu, povodom 20-godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Japana.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju