Chef Hrvoje Zirojević poznat je po svojoj inovativnosti u spravljanju mediteranskih jela. Njegov talent prepoznao je i irski pjevač Bono, čija se Facebook pohvala hrvatskog kuhara i restorana Laganini odmah proširila, pa tko prije i nije čuo za Zirojevića, sada sigurno zna tko je ovaj velikan, kako ga je nazvao Bono. 

A samo za Punkufer, chef je otkrio detaljno s čime se sve Bono s ekipom pogostio.

Na stolu se prvo našao sirovi morski tanjur, koji je sadržavao sirove škampe i pepeo crnih maslina uz mljeveni pistacio i ragu od crvene naranče. Usto, bio je i svježi carpaccio od tune, tartar od kapesanti s koprom, maslinovim uljem i sokom od limuna. Kompot od tune spravljen je od sirove tune, umočene u soja sos, aceto balsamico, maslinovo ulje i majčinu dušicu, kratko se marinira i posluži uz carpaccio od povrća. Na stolu je bila i sabljarka s pepelom crnih maslina, mljevenim pistacijom i crvenom narančom.

Drugi slijed sastojao se od rižota sa sladoledom od karameliziranog sira, raviola s morskim travama, prženim u vrućem ulju te domaća salata od jastoga, a kao dodatak poslužen je umak od ljuske jastoga i škampi s prošekom.

Slijedilo je meso od domaće fetuccine sa sušenom morskom travom, s grancigulom, ikrom od ježa, sušenom ikrom ciple i školjkama te cherry račica, zatim domaće makarone s kozicama, vrganjima i gtartufima.

Za glavno jelo poslužen je jastog na brudet i makaroni, riba, škampi, a za priloge Bono je kombinirao mladi krumpir s maslinama, ružmarinom, češnjakom

Desert je bio jednako raskošan kao i prethodni slijedovi. Lava cake s domaćim sladoledom od naranče, hladna krema od malina, cannoli i paradižot ili na kontinentu poznatiji kao šnenokle.

'Odvalio je, odmah nakon prvog slijeda Bono je tražio da dođe chef, ali imao sam puno posla. Došao sam tek nakon deserta. Zapljeskao mi je i održao dvominutni govor. Rekao je da je puno putovao, jeo raznoliku hranu, ali da je ovo drugačije od svega što je do sada probao. Razgovarali smo, fotografirali se, zahvalio se na jelu. Bio je tih, miran i ugodan. Na kraju je tražio moj broj, da se javi ako opet dođe, da mu kuham', kazao je chef Hrvoje Zirojević, naglašavajući da isti tretman imaju svi gosti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju