"Vi koji me pratite i na Instagramu mogli ste prije par mjeseci uživati u slikama s dalekog sjevera. Bila sam, naime, u mjestu Utsjoki, na samom sjeveru Finske i europskog kontinenta. Utsjoki je na granici s Norveškom pa smo bili i u Norveškoj.

Uglavnom, moja dječja fascinacija sjeverom pretvorila se u pravu opsesiju. Tišina, mir, priroda, ljudi, njihov suživot s prirodom... polarna svjetlost... Sve to me totalno toliko začaralo da ne prestajem razmišljati kako da se sjevera dokopam ponovno, piše u svojem postu na blogu Kuharica za djecu.

Ova se blogerica nedavno prijavila na čuveni Fjällräven Polar. Riječ je o nesvakidašnjoj ekspediciji "običnih ljudi“ u neobičnim uvjetima u kojima se testira njihova snaga i izdržljivost. Odabrani će imati priliku prijeći 300 km kroz polarnu divljinu Norveške i Švedske na sanjkama koje vuku psi haskiji. Spavanja u šatorima na temperaturama ispod nule Spavanja u šatorima na temperaturama ispod nule (Foto: Guliver / Thinkstock)

Iz svake će regije sudjelovati po dva natjecatelja, a ja sam u regiji Centralne Europe, u kojima vode djevojka iz Mađarske i jedan muškarac iz Rumunjske. Oboje imaju ogromnu podršku medija svojih zemalja. Moje šanse nisu baš velike, ali uz vašu pomoć to se možda i promijeni.

Bilo bi mi izuzetno drago kad biste me poslali tamo "gore" na smrzavanje i spavanje u snijegu i ledu u šatorima, na kojih -20 ili -30 stupnjeva i tako me učinili prvom Hrvaticom koja sudjeluje na Fjällräven Polar“, ističe na svojem blogu Mare Helena.

Za kuharicu Marinu možete glasati ovdje do 14. prosinca 2017., a na njezinu blogu otkriti razloge zašto je baš ona idealna kandidatkinja za Fjällräven Polar.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju