Guinness kruh

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Sastojci:

3 šalice brašna (za dizana tijesta)
1 boca Guinnessa (0,35 L)
1/3 šalice maslaca
Žličica kvasca
Žličica soli
 

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i namastite lim za pećenje.

2. Stavite brašno, pivo, kvasac, sol i 4 žlice maslaca u veću zdjelu i dobro promiješajte. Izlijte na lim i oblikujte prema želji.

3. Pecite 40 minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju. Namažite s ostatkom maslaca i razrežite na 12 – 16 komadića. Servirajte toplo.