Da se u njemu uživa već desetljećima opće je poznato, ali da se uz Guinness mogu skuhati i čuda, do danas nismo bili svjesni!

Gusti, kremasti okus Guinnessa, sjajno se slaže s raznim jelima, i slatkim i slanim. Bilo da je riječ o nečem čokoladnom, kruhu ili tradicionalnom irskom gulašu, ovo pivo pomiješano s raznim jelima, zbilja stvara čuda.

Zato, ne čekajte dan Sv. Patrika, već se zaletite do dućana, kupite nekoliko boca Guinnessa i počnite kuhati!

Jutro je često najbolje i najugodnije započeti šalicom vruće čokolade. A kad u tu šalicu dodate pivo, viski i poznati liker, bit ćete razbuđeni mnogo više nego kada popijete kavu. Kako napraviti ovu divotu, provjerite ovdje.

Za dobar ručak, uz glavno jelo uvijek je potreban i neki fini prilog. A postoji li bolji prilog od prženih kolutića luka, koji su ionako super, a još kad u njih dodate Guinness i pancetu...

Dok čitate recept za njih, mi ćemo vam predložiti glavno jelo. Malo se stvari po okusu i finoći može usporediti s gulašom, a još kad je to Guinness gulaš, odmah nam cure sline…

Naravno, pitati ćete se kakav je to gulaš bez dobrog kruha, i pitate se s pravom. Zaboravite bijeli, crni, integralni i pojedite Guinness kruh.

I za kraj, ali ne i manje važno, dolazi desert. Ovaj put ne predlažemo tiramisu, već Beeramisu. Ovaj kolač ostaviti će vas bez teksta, a pojest ćete ga za svega nekoliko sekundi.

 

Kuhajte s Guinnessom:

> Vruća čokolada s Guinnessom, Bailaysom i viskijem

> Hrskavi kolutići luka s Guinnessom i pancetom

> Jedan je irski gulaš: Najmekše meso kuhano u opojnim kapima Guinnessa

> Kruh od 3 sastojka koji se ne diže niti se mijesi

> Susret tiramisua i Guinnessa koji smo dugo čekali: Predstavljamo Beeramisu!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju