Keks na eks
projekt je hrvatske dizajnerice interijera Mirene Škarić, koja je u gastro svijetu poznatija pod brendom Đurđa Prettyface, a koja uključuje hrskave slastice s dodatkom hrvatskih alkoholnih pića.

"Tako se malo riječi rimuje s keks, a kad se rima pronašla, nastala je i receptura,“ otkriva nam simpatična majstorica za slatko i slano, koja je nekoliko godinama razmišljala o sljubljivanju alkoholnih pića s desertima.

Keks na eks, naime, podrazumijeva prhke kekse s okusom pelinkovca, šljivovice i plavca koje Đurđa Prettyface nabavlja od lokalnih proizvođača. Svi keksi se ručno mijese, peku, a potom pakiraju u atraktivne kutije s potpisom Imelde Ramović.

Tajna prhkih keksa, pak, je u rukama osobe koja ih radi. Keks na eks Đurđa Prettyface mijesi ručno Keks na eks Đurđa Prettyface mijesi ručno (Foto: Đurđa Prettyface)

"Nikako ne smijete predugo mijesiti tijesto," kaže nam Mirna kod koje je kuhanje uvijek bilo prisutno u životu, a kojoj je baka prenijela ljubav za pripremu hrane. Keks na eks se zasad mogu naručiti preko njezinog Facebooka, a cijena kutije od 300 grama iznosi 70 kuna.

Đurđa Prettyface već je oduševila javnost projektom Mirisulini koji uključuje kekse s okusima dalmatinskog začinskog bilja poput kadulje, smilja i ružmarina, ali i serijom umaka SOS koji se sastojao od BBQ Dim, BBQ Curry, BBQ Zenf i Chutneyem od naranče u atraktivnim tubama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju