Mississippi mud pie jedna je od poslastica za koje postoji toliko recepata da ćemo rijetko naići na dvije iste. Dolazi u svim oblicima i veličinama, nekad imaja dva, a nekad i šest slojeva, i mogu, ali i ne moraju, sadržavati sladoled, lješnjake, šlag, kremu i razne druge dodatke.

Mi smo odabrali recept koji će osvojiti ljubitelje čokolade – u slojevima: čokoladni keksi, brownie, puding od čokolade i šlag. Bogata, savršena u svakom zalogaju, istovremeno hrskava i kremasta, ova dekadentna pita mogla bi vam postati omiljena blagdanska poslastica.

Torta Mississippi Hrana i piće Prava zimska: Recept za sočnu čokoladnu Mississippi tortu

Ovaj brzi američki desert ima i praktičan bonus: kora, brownie i puding vole biti na hladnom, pa pitu možete napraviti do dva dana ranije i spremiti je u hladnjak te je samo prekriti šlagom prije posluživanja. Gotovu je možete držati u hladnjaku do tri dana.

Vrijeme pripreme: 50 minuta.

Sastojci za Mississippi mud pie:

Kora:

  • 85 g maslaca
  • 300 g keksa Oreo
  • 1/2 čajne žličice soli

Brownie:

  • 85 g maslaca
  • 50 g bijelog šećera
  • 55 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 25 g kakaa u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 30 g glatkog brašna
  • 1/8 čajne žličice praška za pecivo

Čokoladna krema:

  • 1 pakiranje pudinga od čokolade (bez kuhanja)
  • (koliko piše na pakiranju) mlijeka

Šlag:

  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 30 g šećera u prahu
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • čokolada za posipanje (po želji)
  • keksi Oreo (po želji)

Priprema Mississippi mud piea:

Kora:

  1. Namastite pleh ili ga obložite papirom za pečenje.
  2. Zagrijete pećnicu na 175 stupnjeva.
  3. Otopite maslac.
  4. Sameljite kekse.
  5. Samljevenim keksima dodajte rastopljeni maslac i sol. Miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne počne izgledati poput mokrog pijeska. Kada uštipnete tijesto s dva prsta, treba zadržati oblik.
  6. Prebacite tijesto u nisku posudu za pečenje, utisnite dnom čaše i izvucite rubove od oko 1,5 cm visine.
  7. Pecite 8-10 minuta – dok kora u sredini više nije mokra.
  8. Izvadite i ostavite da se hladi dok radite smjesu za brownie.

Brownie:                                                                                       

  1. Otopite maslac.
  2. Dodajte bijeli i smeđi šećer te miješajte dok se maslac sasvim ne prožme šećer.
  3. Dodajte jaje, kakao u prahu, ekstrakt vanilije i sol te miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  4. Umiješajte brašno i prašak za pecivo tako da ne ostanu grudice.
  5. Ravnomjerno rasporedite smjesu po kori.
  6. Pecite 20 do 25 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Krema:

  1. Napravite puding od čokolade (koji se ne kuha) prema uputama na pakiranju.
  2. Ravnomjerno izlijte puding na podlogu od brownieja.
  3. Izravno na površinu pudinga stavite plastičnu kuhinjsku foliju i ostavite u hladnjaku preko noći ili najmanje dva sata.

Šlag:

  1. Napravite šlag od vrhnja i umiješajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije.
  2. Ravnomjerno premažite pitu šlagom.
  3. Po želji ukrasite grubo mrvljenim keksima i /ili pospite čokoladom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju