Ponuda Fuliranja, koje će se od 29. studenog 2018. do 1.1. 2019. održati na Strossmayerovu trgu u Zagrebu, obogaćena je autohtonim azijskim okusima. Kansui Ramen bar Vida Nikolića u suradnji s Cateringom Majetić na ovogodišnjem Fuliranju predstavlja se s pet slanih i jednim slatkim jelom.

Ljubitelji japanskih rezanaca svakako trebaju isprobati Tonkotsu ramen, koji je jedna od stvari koje smo preporučili u članku - Što jesti na fuliranju. Točnije riječ je o japanskoj juhi od svinjetine s domaćim ramen rezenacima, glaziranom svinjskom potrbušinom, umakom soy tare, shiitake gljivama, mariniranim bambusom, ramen jajem, pak choijem te uljem od čilija i češnjaka koji će se prodavati po 45 kuna za porciju.

Posjetitelji će moći kušati pork belly sendvič sastavljen od glazirane svinjske potrbušine (40 kn) servirane u brioš pecivu s azijskim coleslawom, BBQ umakom, mladim lukom, čilijem i svježim korijenaderom.

Za ljubitelje ribljih specijaliteta tu je Tuna poke bowl (45 kn) odnosno zdjela suši riže s nadjevom od marinirane tune, oyster ponzu dresinga, salate od algi, začinskom mješavinom furikake, surimi salate s wasabi majonezom, kavijarom tobbiko, mladim lukom, morskom travom i kiselim đumbirom.

Topli i ljepljivi desert od datulja, naranče i đumbira Topli i ljepljivi desert od datulja, naranče i đumbira (Foto: PR)

Vrijedi isprobati i gulaš od janjećih koljenica, junećih obraza i krumpira u kokosovom mlijeku, začinjenom garam masalom, klinčićem, kardamomom, čilijem i svježim korijanderom te posluženim uz umak raita s krastavcima te ukiseljenim lukom.

Ako su vam draže kobasice, kušajte Thai blaster. Tajlandska dimljena kobasica od svinjetine s crvenom curry pastom bit će servirana u brioš pecivu s azijskim coleslawom, BBQ umakom i sezamom, a prodavat će se po cijeni od 40 kuna.

Na koncu, zasladite se toplim i ljepljivim kolačem od datulja, naranče i đumbira koji je poslužen s kremom od vanilije te umakom od karamele i viskija, a za koji će trebati izdvojiti 25 kuna.

Azijski jelovnik savršeno će zaokružiti crveno kuhano vino s đumbirom, cimetom, smeđim šećerom, anisom te sokom od naranče i limuna (20 kn).

Više o ponudi ovogodišnjeg Fuliranja pratite na Facebook stranici manifestacije.

Nema osobne, nema deserta: Na Advent stiže kolač zbog kojeg ćete morati pokazati dokumente Fuliranje - 3 Rougemarin - 10 Rougemarin - 9 +7 Rougemarin - 8

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju