Iz male tvornice slasnih ideja Marina Medaka ove će se godine na Fuliranju naći pregršt ideja. Još sitno brojimo do najiščekivanijeg adventskog događanja na kojem će se Rougemarinovi specijaliteti na Fuliranju nalaziti na čak tri kućice. Osim slatke kućice na kojoj će glavnu ulogu imati domaće germknedle i vatreni kolač, pronaći ćete i oazu poderanih gaća te mesnu za gurmane kobasica i pulled porka.

Ručno rađene germknedle s domaćim pekmezom od šljiva, umakom od vanilije i makom već su dobro poznate obožavateljima popularne poslastice, ali rum baba će tek pronaći poklonike.

S obzirom na to da sadrži obilje ruma, samo će je stariji od 18 moći kušati. Rum baba je klasik od dizanog tijesta dobro natopljen rumom i mirisnim začinima, a u Rougemarinu ga pune domaćim pekmezom od višanja. Nova, vatrena poslastica koja će se paliti pred ljubiteljima ruma koštat će 34 kune.

Rougemarin - 9 Rougemarin - 9 (Foto: PR)

Na mesnoj kućici moći ćete pronaći 5 neodoljivih delicija. Smjesu za kobasice rade sami, a oduševljavaju i izborom dodataka. Merguez janjećoj kobasici svježinu daje salsa od zelenih rajčica i coleslaw salata, teleća hrenovka kombinira se sa salatom od krumpira i umakom od senfa, a češnjovka se "druži" s kimchijem i chipotle umakom s kečapom i majonezom.

Prilog chorizo kobasici mješavina je zimskih salata, puding od kukuruza i ljubičasti luk. Rougemarin je već poznat po svojem pulled porku, koji pripremaju satima, a poslužuje se u domaćem brioche pecivu s coleslaw salatom, kiselim krastavcima, ljubičastim lukom i sirom. Slane zalogaje platit ćete od 32 do 44 kune.

Što sve možete probati na ovogodišnjem Fuliranju, otkrijte na službenim Facebook stranicama manifestacije.

Moćna cikla: 5 stvari koje morate znati o korjenastoj kraljici zime Cikla Cikla - 5 Cikla - 4 +2 Cikla - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju