Festival maslina ovog je vikenda u Zagrebu okupio neke od najboljih domaćih maslinara. Budući da je maslinovo ulje među namirnicama koje se najviši krivotvori, provjerili smo na koji način prepoznati ono pravo ekstra djevičansko ulje.

> Najukusniji lijek na svijetu: Kako nastaje maslinovo ulje?

Maslinovo ulje je jedna od namirnica koja se najčešće krivotvori, a Damir Buntić iz Udruge senzorskih analitičara otkrio je tri osnovne odlike koje ekstra djevičansko maslinovo ulje treba imati: "Mora mirisati po zrelom ili zelenom voću, povrću, travama, herbama. Zatim pikantnost - može biti manje ljuto, više ljuto, tj. pikantno. Treće je gorčina. Može gorčina biti i ružna, onda je to mana. " - otkrio je kolegama s NoveTv Buntić, a više doznajte u videu...


 

U trendu Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Luksuzno imanje u Sheffieldu, Massachusetts, SAD - 3 Uklopljen u okoliš Kuća je zakon, ali pogledajte bazen! Izgleda prirodno, no... Američke pogačice (eng. biscuits) Rahle i putraste Ne morate ih niti mijesiti: Recept za fine pogačice od tri sastojka gotove u 25 minuta