Sastojci za marinadu:
100 ml umaka od soje
3 žlice meda
1 crvena papričica
25 grama đumbira
6 češnja češnjaka
12 pilećih bataka
Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte protisnuti češnjak, naribani đumbir, nasjeckanu čili papričicu, med i umak od soje.
2. Ubacite u marinadu pileće batke i dobro ih promiješajte. Prekrijte ih plastičnom foliju i stavite u hladnjak na 4-6 sati, ili čak preko noći.
3. Ispržite batke na biljnom ulju – oko 10 do 15 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
4. Maknite piletinu iz tave. U tavu ulijte marinadu i dovedite je do točke vrenja. Smanjite vatru, vratite piletinu u tavu i pustite da se termički obrađuje još 5 do 10 minuta da se umak sljubi s mesom.
5. Poslužite sa sezonskom salatom ili nekim drugim prilogom po želji. Dobar tek!
U videu "Proper Tastyja" pogledajte kako se priprema marinirana piletina.