Sastojci za tofu kajganu (za četiri osobe)
50 grama dimljenog tofua
150 grama običnog mekanog tofua
povrće po želji (rajčica, paprika, mladi luk, crveni luk, šampinjoni...)
prstohvat crne himalajske soli
malo kurkume
nešto vode ili sojinog mlijeka
maslinovo ulje

Priprema:

1. Na malo maslinova ulja popržiti sitno nasjeckani dimljeni tofu i povrće po želji.

2. Za to vrijeme izmrviti običan tofu – ako je jako suh, može mu se dodati malo vode ili sojina mlijeka, pa ga dodati u tavicu.

3. Tofu i povrće začinite s malo kurkume u prahu i himalajskom soli. Pržiti minutu ili dvije te poslužiti.

Napomena: Crna sol ovom jelu daje pravi okus jaja, kurkuma mu daje boju, a dimljeni tofu "glumi" špek. U jelo možete dodati i nešto prehrambenog kvasca, zbog čega će vam se činiti da u kajgani ima i sira.

5 zanemarenih izvora proteina od kojih rastu mišići