Sastojci za tofu kajganu (za četiri osobe)

  • 50 grama dimljenog tofua
  • 150 grama običnog mekanog tofua
  • povrće po želji (rajčica, paprika, mladi luk, crveni luk, šampinjoni...)
  • prstohvat crne himalajske soli
  • malo kurkume
  • nešto vode ili sojina mlijeka
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Na malo maslinova ulja popržiti sitno nasjeckani dimljeni tofu i povrće po želji.
  2. Za to vrijeme izmrviti običan tofu – ako je jako suh, može mu se dodati malo vode ili sojina mlijeka, pa ga dodati u tavicu.
  3. Tofu i povrće začinite s malo kurkume u prahu i himalajskom soli. Pržiti minutu ili dvije te poslužiti.
U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Napomena: Crna sol ovom jelu daje pravi okus jaja, kurkuma mu daje boju, a dimljeni tofu "glumi" špek. U jelo možete dodati i nešto prehrambenog kvasca, zbog čega će vam se činiti da u kajgani ima i sira.

5 zanemarenih izvora proteina od kojih rastu mišići Lažna mesna štruca Kvinoja Chia sjemenke +1 Maslac od kikirikija