Sastojci za tofu kajganu (za četiri osobe)
- 50 grama dimljenog tofua
- 150 grama običnog mekanog tofua
- povrće po želji (rajčica, paprika, mladi luk, crveni luk, šampinjoni...)
- prstohvat crne himalajske soli
- malo kurkume
- nešto vode ili sojina mlijeka
- maslinovo ulje
Priprema:
- Na malo maslinova ulja popržiti sitno nasjeckani dimljeni tofu i povrće po želji.
- Za to vrijeme izmrviti običan tofu – ako je jako suh, može mu se dodati malo vode ili sojina mlijeka, pa ga dodati u tavicu.
- Tofu i povrće začinite s malo kurkume u prahu i himalajskom soli. Pržiti minutu ili dvije te poslužiti.
Napomena: Crna sol ovom jelu daje pravi okus jaja, kurkuma mu daje boju, a dimljeni tofu "glumi" špek. U jelo možete dodati i nešto prehrambenog kvasca, zbog čega će vam se činiti da u kajgani ima i sira.