Bionic Bar ime je nesvakidašnjeg lanca kafića koje možete naći u sklopu nekoliko luksuznih kruzera tvrtke Royal Caribbean. Specifičan je jer u njemu ne rade konobari već dva robota, koji imaju znanje pripremanja 30 koktela.

Pića se naručuju elektroničkim putem preko tableta, a osim željenih sastojaka napitka može se odabrati i tehnika miješanja ili se jednostavno odlučiti za opciju klasično pripremljenog pića. U svakom trenutku informirani ste što roboti rade, koje sastojke miješaju, kao i trenutak kada su gotovi sa željenim pićem.

Roboti u jednom danu mogu napraviti i poslužiti 1000 pića. Sva pića koštaju oko 13 dolara, odnosno 80 kuna, a naplaćuju se elektronskim putem.

Ovo je prvi poznati sustav robotiziranog miješanja i posluživanja pića koju je razvila tvrtka Makr Shakr iz Torina. Zanimljivo je spomenuti da su roboti, odnosno pokreti bioničkih ruku napravljeni po uzoru na kretanje plesača iz Njujorškog gradskog baleta.

Roboti, dakako, nisu savršeni. U procesu pripremanja i posluživanja prolije se nešto tekućine po šanku bara, pa stvarni djelatnik kruzera mora redovito obilaziti kafić i pobrisati sav nered.

Kako roboti miješaju pića u Bionic Baru pogledajte u YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju