Vina u kojima smo donedavno uživali u omiljenim restoranima i vinskim barovima i dalje se mogu kušati na balkonima, terasama i obiteljskim stolovima domova.

Kako bi olakšali život vinoljupcima i onima koji će to tek postati, zagrebačka Vinoteka Vintessa i Wine&More odlučili su na besplatnu dostavu i akcijske cijene vrhunskih etiketa.

"Uveli smomogućnost beskontaktne dostave na području grada Zagreba kako bi izbjegli fizički kontakt s dostavljačem. Dodatno, za svaku narudžbu iznad 200 kn dostava je besplatna te uključuje poklon paket Zeppelin craft piva. Zdravlje naših kupaca i dostavljača nam je apsolutni prioritet", kažu u Wine&More.

"Do ponovnog otvaranja vinoteke u Vlaškoj, vaše narudžbe primamo na: 099 738 3094 ili 091 931 5905. Besplatna dostava do željene adrese vrijedi za područje cijele Hrvatske", kažu u Vinoteci Vintessi.

Na njihovoj Facebook stranici pogledajte aktualne popuste i ne brinite se – kad se jedna vrata zatvore, otvorite bocu vina.

5 najtraženijih vina:
 
1. Domäne Wachau, Grüner Veltliner Granit 2019, po promotivnoj cijeni od 69 kn -10%  za kupljenih 6 boca)
Mlado, lepršavo, hrskavih kiselina, srednjeg intenziteta. Arome citrusa, papra, kruške, jabuke, mineralnih tonova. Vino izrazite sortnosti.
 
2. Ščurek Rebula
79 kn (5+1gratis)
Arome poljskog cvijeća i smokve. Na nepcu vino je puno i ugodno svježe.
12 sati hladne maceracije. Dozrijevanje u inoksu.
 
3.Testament Babić, Mali T  70 kn (5+1 gratis) 
Od grožđa Babić, iz vapnenačkog krša ekološkog vinograda. Vino izražene voćnosti i elegancije Mali T je živahan, razigran i moderan. Istinsko vino terroira.
 
4. Sladić Debit 79 kn (5+1 gratis)
Debit izrazito izražava karakter plastovskog tla, mineralnošću i svježinom.
Lagano, svježe i izuzetno suho vino jedinstvenog stila. Miris citrusa pomiješan s cvijetom kamilice, u ustima zaokružen aromom mora, soli i kamena.
 
5. Damjanić malvazija 72 kn (5+1gratis) 
Slamnato žute boja sa zelenkastim odsjajima. Tipičan lijep voćni i cvjetni miris, naglašen cvijet bagrema, breskva i grejpfrut, nadopunjen biljnim notama.
Suho, svježe, okruglo, uravnoteženo i skladno, s prizvukom slanosti i gorčine, karakteristično za sortu. Ručna berba, dozrijevanje u inoksu na finom talogu, potencijal starenja 3 do 5 godina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju