Le Gusht je u zagrebačkim gastronomskim krugovima poprimio kultni status iako se na tržištu nalazi nešto više od godinu dana. Razlog za to djelomično se skriva u činjenici što je riječ o restoranu s tajnom lokacijom u Zagrebu, u koji se može doći samo s pozivnicom.

Unatoč svim našim nastojanjima još uvijek nismo primili poziv za ručak ili večeru u ovom gastro raju, o kojima određeni foodieji pričaju samo u superlativima. No zahvaljujući čuvanju identiteta osobe koja nam je prva dala konkretnije informacije o Le Gushtu, dobili smo ekskluzivno pravo objavljivanja jelovnika njihove posljednje tajne večere.

Zagonetni chef Tomo koji potpisuje sva jela na njihovom jelovniku za posljednju tajnu večeru pripremio je četiri sljedova. Odabrani gosti prvo su jeli bistru juhu od škarpine i morskih plodova koja je poslužena uz krekere od dehidrirane crne riže. Le Gusht se nalazi na tajnoj lokaciji u Zagrebu Le Gusht se nalazi na tajnoj lokaciji u Zagrebu (Foto: Patrick Schneider)
Nakon toga uživali su u mariniranim jadranskim dagnjama (koje su tog jutra izvađene iz mora i dopremljene u Zagreb) posluženima s pjenicom od estragona i mente te sljubljenima sa sporo kuhanom janjećom plećkom u mesnom temeljcu s morskim koromačom i ružičastom paprom.

Gosti su u trećem slijedu kušali potrbušinu crne slavonske svinje na kremi od celera i češnjaka s chutneyjem od šljiva. Na kraju je posložen kompleksni desert od rabarbare kuhane u plavcu s kremom od kardamoma i želeom od ružinih latica.

Naš anonimni izvor tvrdi da je riječ bila o spektaklu za nepca koje se ne pamti na ovim prostorima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju